Amerpoort Jaarbeeld 2017

31 mei 2018

Met en voor cliënten.

In het jaarbeeld 2017 van Amerpoort vind je verhalen van cliënten, familieleden en medewerkers. De medewerkers van EdLoket (link) hebben geholpen bij het kiezen van de onderwerpen. Zoals veiligheid, Plancare 2.0 en een nieuw ouderinitiatitief.

Zelfstandig reizen

In dit jaarbeeld volgen we Willem Koelewijn als hij op reis gaat. Hij heeft in 2017 geleerd zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer. Daar kreeg hij geld voor van het project ‘Beter Leven’. Nu reist hij zelf 1 keer per maand naar zijn zus in Amsterdam.

Veilig wonen

Over het onderwerp veiligheid spraken we met begeleider Hamza en  bewoner Faissal van de locatie Oudlaan in Utrecht. Het is belangrijk je veilig te voelen. Dat geldt voor bewoners en voor begeleiders. Op de locatie Oudlaan zijn problemen met veiligheid. Bewoners en begeleiders hebben samen afspraken gemaakt. Daar wil en moet iedereen zich aan houden.

Werken bij MBO Amersfoort

Angeline werkt bij De Nieuwe Stempel, een nieuwe, creatieve werkplek in een gebouw van MBO Amersfoort. Jonge mensen met een verstandelijke beperking maken daar producten. De spullen verkopen ze in hun eigen winkel.

Directeur Marian Hoogebeen van het MBO en Angeline Makinje van De Nieuwe Stempel vertellen hoe ze samenwerken.

Angeline: “Mijn werk is leuk en creatief. In de zomer kregen alle docenten een cadeaubon voor onze winkel. Dat was een idee van Marian.”

Begrijpelijke taal

Paul Willems schrijft in zijn woord vooraf dat hij blij is dat dit het tweede jaarbeeld is in begrijpelijke taal: “Het hele jaar deed ik mijn best brieven te schrijven die iedereen begrijpt. Begrijpelijke informatie helpt cliënten om mee te doen.”


Download en lees het Jaarbeeld 2017 (PDF-bestand)

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route