Vader zangeres Theater Totaal schrijft boek over zijn dochter Marije

16 maart 2018

Onlangs verscheen het boek ‘Snap je wat ik bedoel? Leven met autisme, anders en bijzonder’. De auteur is Arie van Wijhe, vader van Marije. Zij is zangeres bij Theater Totaal, werkplek voor talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking van Amerpoort. Van Wijhe hoopt met zijn verhaal anderen in beweging te zetten, te inspireren en te motiveren.

Snap je wat ik bedoel? is een liefdevol, aangrijpend maar ook humoristisch relaas van een vader met een dochter met een beperking. Arie van Wijhe beschrijft slapeloze nachten en woede-uitbarstingen. Maar dan zijn er de momenten die het allemaal waard maken: wanneer Marije, op haar unieke manier, plotseling laat merken hoeveel haar ouders voor haar betekenen.

Uniek en bijzonder

In het boek komt een aantal thema's naar voren. Op zijn eigen wijze vertelt Van Wijhe waar hij tegenaan gelopen is, hoe hij ziet hoe de balans tussen de begrippen welvaart en welzijn steeds verder verdwijnt. 'Alle sores die in het boek aan de orde komen, zijn het waard geweest. De dieptepunten hebben we doorstaan, de hoogtepunten koesteren we', zegt Van Wijhe. 'Onze dochter geeft kleur aan ons en mijn leven. Zo lang als ik leef, zal ik voor onze dochter blijven zorgen.'

Nodig Arie van Wijhe uit

Arie van Wijhe geeft lezingen naar aanleiding van zijn boek en gaat graag in gesprek met teams, managers, andere medewerkers bij Amerpoort en met familieleden van mensen met een verstandelijke beperking. Voor vragen of informatie hierover kun je hem mailen: wijhe@worldonline.nl

De auteur

Arie van Wijhe (1948) werkte als manager en directeur binnen commerciële en maatschappelijke organisaties. Eerder verscheen van zijn hand het autobiografisch boek Angstig verliefd over de liefdevolle relatie tussen een grootvader en zijn kleinzoon, en indirect over het verband tussen passie en leiderschap. In Dokter, luister nou!, zijn tweede (auto)biografisch boek, wordt schrijnend zichtbaar wat de gevolgen voor patiënten kunnen zijn van de marktwerking, de bezuinigingen en het voorschrijven van protocollen in de zorg. Hij legt vanuit patiëntperspectief de paradox van ons huidig zorgsysteem pijnlijk bloot.

Het boek is verkrijgbaar via bol.com.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau