Studenten Hoornbeeck college bezoeken Nieuwenoord

12 maart 2018

Oriëntatie in de week van Zorg en Welzijn

Een groep van 25 studenten van het Hoornbeeck College voor middelbaar beroepsonderwijs in Amersfoort was maandagochtend te gast op Nieuwenoord. In het kader van de week van Zorg en Welzijn, die van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart 2018 plaatsvindt, oriënteerden zij zich bij diverse zorgorganisaties in onder meer Baarn en Spakenburg. De werkbezoeken zijn georganiseerd door UtrechtZorg

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking was voor veel studenten nieuw, afgezien van een lesblok in het tweede jaar. "Leuk om te zien," vertelde één van de studenten, "Nieuwenoord is een mooi en groot terrein. Indrukwekkend hoe het allemaal georganiseerd is." Veel van de studenten lopen stage in de ouderenzorg, de ochtend was een mooie gelegenheid om hen kennis te laten maken met de gehandicaptenzorg. 

ROC

Bijzonder was dat 48 studenten van ROC Midden Nederland de studenten van het Hoornbeeck College rondleidden. De studenten van ROC Midden Nederland zijn sinds vorig najaar een dag per week actief als vrijwilliger op het terrein. Met elkaar bezochten ze boerderij de Huydecoper en de Kwekerij, waar iedereen spontaan van koffie werd voorzien. Ook bezochten ze onaangekondigd cliënten en begeleiders in woningen. In het Cultureel Centrum maakten ze kennis met cliënt Willem, die de studenten erop wees dat papier niet in de afvalbak mag, maar in de papiercontainer om de hoek hoort. "Je moet dat gelijk duidelijk maken," vond Willem. 

Bij het afscheid werden de studenten uitgenodigd om vooral stage te komen lopen bij Amerpoort, om zo meer te leren over het werken met onze bijzondere 'doelgroep'.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route