Pubers laten van zich horen

13 maart 2018

Ervaringen rond het thema ‘Aanbod voor jongeren met EMB’

Op woensdag 28 februari kwamen we met ongeveer 60 mensen bij elkaar voor de bijeenkomst ‘Pubers laten van zich horen, MTV of Bassie en Adriaan?’ Sinds het verschijnen van het boek ‘Pubers laten van zich horen’ proberen we jaarlijks een themabijeenkomst te houden waarin we inzoomen op een van de onderwerpen uit het boek. 

‘Pubers laten van zich horen’ is een boek over jongeren met ernstige meervoudige beperkingen. Wat is er bij hen eigenlijk te merken van de bijzondere levensfase die de puberteit is? Het boek is te downloaden op de website van Amerpoort of daar aan te vragen bij de afdeling Communicatie. 

Deze keer deelden we ervaringen rond het thema ‘Aanbod voor jongeren met EMB’. Welke behoefte hebben zij eigenlijk in deze levensfase? Als speciale gasten hadden we  Nicole van den Dries (van de landelijke campagne: Ik ga EMB, Elke Mogelijkheid Benutten!) en Rita van Burgsteden (van de nieuwe muziekmethode voor mensen met EMB ‘ZOEM’ en van de website seksualiteitemb.nl 

Activiteiten voor jongeren met EMB
“Jongeren met ernstige meervoudige beperkingen of Elke Mogelijkheid Benutten?”
Lees alle ideeën van deze dag (PDF-bestand)

We stemden samen over stellingen en gingen daarna in groepjes uit elkaar om te praten over bijvoorbeeld TV-programma’s, uitstapjes, muziek en activiteiten. Samen bedachten we welke activiteiten passen bij zowel de puberleeftijd als de ontwikkelingsleeftijd. 

Bekijk een impressie van de bijeenkomst:​

Enkele reacties van deelnemers: 

  • Het was een mooie bijeenkomst. En ik denk dat er veel zaadjes zijn geplant. 
  • Fijn dat Nicole steeds vanuit haar eigen kind kan spreken en over zulke mooie filmpjes met Yrsa en haar vrienden beschikt! 
  • Leuk om zoveel mensen van andere organisaties te spreken. 

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route