Koninklijk bezoek bij Onder één Dak

09 maart 2018

De tuin lenteklaar maken en leer- en spelmaterialen maken. Dat waren de klussen waarvoor Kinderdagcentrum Onder één Dak via NL Doet de hulp inriep van vrijwilligers.

Het Kinderdagcentrum werd vandaag verrast met bijzondere vrijwilligers. Prinses Beatrix, prins Bernhard en prinses Annette zetten zich deze ochtend in tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Dat was voor iedereen een grote verrassing. Alleen de manager Gea Horsman en begeleider Marèl van Willigenburg wisten van dit bezoek. Marèl: "Op de locatie wist niemand het. Dus dat was een grote verrassing vanmorgen. Vooral in de gang is het een drukke boel. Daar zijn ze aan het werk om spelmaterialen te maken en was vanmorgen ook alle pers. De kinderen die dat leuk vonden zijn met hun begeleiders daar langsgegaan.  Sommige kinderen maakten ook een knutselwerkje om de vrijwilligers te bedanken. Prinses Beatrix is ook op de groep van de Blauwe Ster geweest. Een aantal kinderen van de  Blauwe Ster hielp ook mee met het opruimen in de tuin." 

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom organiseert het fonds jaarlijks NLdoet, dit keer op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Tijdens deze dagen kunnen mensen een aantal uur van hun tijd beschikbaar stellen en zich zo op een laagdrempelige manier inzetten voor anderen. Naar verwachting komen in het hele koninkrijk zo’n 375.000 NLdoet-vrijwilligers in actie. In totaal zijn er ruim 10.500 activiteiten aangemeld.

Met dank aan de foto's van het Oranje Fonds van fotograaf Bart Homburg.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route