E-Health week 2018

14 februari 2018

Op donderdag 25 januari toerden medewerkers van het InnovatieLab en het CIS langs drie locaties van Amerpoort.

Van 20 tot en met 26 januari organiseerde het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de Informatie Samenleving voor de tweede keer de e-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Hun doel is om samen met partners door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. 

In het kader van deze week gingen medewerkers van het InnovatieLab en het CIS (Consultatieteam, Client, Internet en Sociale Media) langs drie locaties van Amerpoort met een grote bus. Zij lieten cliënten, begeleiders en verwanten kennismaken met technologische ondersteuning. In de bus hadden zij onder andere de robotkat, Virtual Reality brillen, de CRDL (spreek uit kreedel), de Muse en de Jooki meegenomen.

Frits van het CIS ging in gesprek met cliënten en begeleiders over mediawijsheid. In hoeverre zijn cliënten en begeleiders op de hoogte van kansen die het internet biedt maar ook van risico's? De bus heeft in de ochtend de dagbesteding op de Herenweg in Vinkeveen aangedaan, daarna zijn ze naar de Elleboog in Amersfoort gereden en de tour eindigde op locatie Hardenbroek in Vleuten.

Het was een zeer geslaagde dag waarbij cliënten en begeleiders erg enthousiast reageerden op de verschillende spullen die het InnovatieLab had meegenomen.

Zie hieronder een video verslag van deze dag:

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route