Arie Groenevelt, oud-voorzitter Raad van Toezicht voorloper Amerpoort

25 december 2017

Een bewogen mens die wist wat hij wilde.

Oud-vakbondsman Arie Groenevelt (90) overleed op 24 december. Hij  was in de jaren 70 en 80 een van de kopstukken van de Nederlandse vakbeweging. Na zijn pensionering werd hij lid en daarna voorzitter van de Raad van Toezicht van ASVZ Utrecht, een van de voorlopers van Amerpoort. 

Wij herinneren hem als een bewogen mens die wist hij wilde. Benaderbaar en bescheiden. Hij liet zich niet voorstaan op zijn roemruchte verleden. Hij schuwde het scherpe debat niet In gesprekken wanneer er sprake was van netelige kwesties in de organisatie.

ASVZ en later ASVZ Utrecht hadden banden met wat we toen de ‘rode familie’ noemde. Daarom spaarden de meeste bewoners bij de ASN. Die bank bracht, vanwege die banden, geen bankkosten in rekening. Via die contacten werd Arie Groenevelt benaderd om toe te treden tot het bestuur van ASVZ Utrecht.  Hij maakte zich sterk voor bestuurlijke vernieuwingen en maakte het mogelijk dat ASVZ Utrecht met Amerpoort fuseerde in 2004. 

Arie Groenevelt was getrouwd en laat twee zoons en vier kleinkinderen achter. Wij leven met hen mee in het gemis van hun man, vader en grootvader. 
 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route