Zuzu heeft recht op bijzondere zorg in Nederland

26 december 2017

Vrijdag 15 december 2017 werd bekend dat Zuzu (5) uit Syrië geen verblijfsvergunning krijgt van Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid. Amerpoort ondersteunt ruim 2400 mensen met een verstandelijke beperking. Zuzu heeft Downsyndroom en is een van hen. 

Amerpoort staat pal voor de rechten van kinderen met een beperking. Nederland ratificeerde ruim twintig jaar geleden het VN-Kinderrechtenverdrag. Een gehandicapt kind heeft recht op bijzondere aandacht en zorg. Dit verhoudt zich niet tot het wegsturen van Zuzu naar een Irakees tentenkamp waar zijn ontwikkeling sterk achteruit gaat. De uitzetting van het jongetje is een ramp omdat Zuzu in Irak niet de zorg kan krijgen die hij nodig heeft. Voor zijn vader, die nog met zijn zusje in Syrië woont, is Irak ook niet veilig door zijn Palestijnse paspoort. 

In 1955 is Amerpoort opgericht met als grondgedachte 'helpen waar niemand helpt'. Veel is veranderd maar dit DNA dragen we met ons mee. Daarom doe ik een beroep op staatssecretaris Harbers. Zuzu verdient een kans in Nederland. Omdat hij anders door niemand wordt geholpen. 

Paul Willems,
Bestuurder Amerpoort

Naar de website Zuzu moet blijven

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route