Prachtige winterwandeling op Het Kwatrijn

19 december 2017

Vrijdagavond 15 december waren de buurtbewoners en de familieleden welkom op het terrein van Het Kwatrijn voor een wintertocht.

Vrijdagavond 15 december was er een succesvolle wintertocht op locatie Het Kwatrijn in Soest. Enkele honderden buurtbewoners en familieleden liepen de met kaarslicht en fakkels verlichte route langs prachtige winterse taferelen. De wintertocht was voorbereid door de dagbestedingsgroepen Sensus 1,2 en 3 en werd met behulp van veel vrijwilligers mogelijk gemaakt. 

Bij binnenkomst werden de bezoekers welkom geheten door twee levende sneeuwpoppen die de mensen welkom heetten. Gedurende de wandeling troffen de bezoekers engelen aan, liepen ze door een Noordpool landschap met iglo’s en levensgrote pinguïns en zong er een koor kerstliedjes. Nadat de wandelaars in de 1000 in 1 nacht tent glühwein hadden gedronken en geluisterd naar muziek en verhalen van oosterse dames, eindigde de wandeling in Santa’s house waar ze de kerstman ontmoetten. 

Aandacht in plaatselijke media 

Het Kwatrijn is een locatie van Amerpoort waar 28 cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag wonen en werken. Het is gelegen midden in Soest, maar ook bij natuurgebied de Engh. Het Kwatrijn heeft een goede band met de buurt en met de gemeente Soest. Dit is mede veroorzaakt doordat RTV Utrecht het Kwatrijn heeft gebruikt als decor voor een televisieseizoen van het programma “Onze Tuin”. Twee kranten uit Soest (Soest Nu en de Soester Courant​) plaatsten daarom ook een paar mooie foto’s en een verslag in hun nieuwsoverzicht. 

Zinvol werk voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag 

De oorsprong van de wintertocht lag in een gezamenlijke teamdag die de drie Sensus groepen met elkaar hadden. Het thema van die dag was onder meer “zinvol werk”. De wintertocht was een uitstekende manier om met de cliënten ergens naar toe te werken. Overal op de tocht waren er daarom ook kunstwerken of knutselwerken van de cliënten te bewonderen. Maar ook is er dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van clustermanager Gert-Jan Flik die enkele attributen en kostuums van de ‘grote’ wintertocht op Nieuwenoord ter beschikking stelde. 

Het was een succesvol project. Wellicht is er een mooie traditie gestart. Het was in ieder geval mooi dat de winterwandeling eindigde bij een videoboodschap waarin alle bewoners van het Kwatrijn de bezoekers een goede kerst toewensten.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route