Zorgzaamsoest.nl: nieuwe website over zorg, welzijn en samenleven

08 november 2017

Tijdens de dag van de Mantelzorg, heeft de gemeente Soest samen met verschillende organisaties waaronder Amerpoort de website www.zorgzaamsoest.nl gelanceerd. Hier vinden zowel inwoners als professionals laagdrempelig informatie over zorg, welzijn en samenleven.

Het gaat over onderwerpen als jeugd en gezin, vervoer en mobiel zijn, werk en inkomen, sociale contacten, gezondheid, wonen en mantelzorg. Maar ook over vrijwilligers, zorg en overlast en praktische hulp. Dus heeft u een vraag? Raadpleeg  de website!

Antwoorden voor inwoners

“Ons doel is om één plek te creëren waar onze inwoners antwoord krijgen op al hun vragen over zorg welzijn of samenleven. En we verwijzen door naar de juiste plek of instantie die iemand verder helpt”, aldus wethouder Marcel Adriani.  De website bevat nu al veel nuttige informatie en de komende tijd werken de partijen nog verder aan de inhoud.

Kennisdeling tussen professionals

Naast de informatie voor bewoners ontwikkelen de partijen een platform waarop professionals met elkaar belangrijke en/of handige informatie uitwisselen en kennisdelen. Dat onderdeel is nu nog in opbouw. Het idee ervoor is eerder ontstaan tijdens de bijeenkomst ‘Samen bouwen aan een Zorgzaam Soest’ die toen in het teken stond van de toekomst van zorg en welzijn in Soest. Zo’n 120 hulpverleners,

vrijwilligers, bewoners, raadsleden, ondernemers en ambtenaren waren hierbij aanwezig.

Samen optrekken

De website is dus het resultaat van een gedeelde behoefte en een gezamenlijke inzet van gemeente en verschillende organisaties binnen zorg en welzijn. Adriani zegt hierover: “we gaan uit van de eigen kracht van onze inwoners en van een betrokken omgeving die helpt. Maar daar waar dat niet kan of waar meer nodig is, trekken gemeente en professionals samen op om hulp en ondersteuning te bieden. Deze website draagt daar enorm aan bij”.

Bent u ook een partner in het werkveld van het sociaal domein en wilt u meedenken en meedoen met dit digitale initiatief? Neem dan contact op met de gemeente Soest via zorgwerkeninkomen@soest.nl.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route