De spiegel: 40 dagen pakket over bejegening

29 november 2017

"Hoe ga ik met de ander om?"

Steeds meer mensen staan alleen op een groep of in een woning. Zij hebben geen directe collega’s om zich heen die feedback kunnen geven op hun functioneren of stijl van bejegenen. Toch willen ze graag scherp blijven. De expertisegroep Respectvolle bejegening van Carante Groep heeft voor hen een 40-dagen pakket over bejegening samengesteld. Maar ook alle andere mensen die bejegening belangrijk vinden, kunnen met dit pakket aan het werk.

Dit bevat veertig opdrachten. Voor iedere dag één prikkelende opdracht die tot nadenken zet. Dit gebeurt in allerlei vormen: met filmpjes,, foto’s, cartoons, stellingen en korte verhaaltjes. Soms confronterend, dan weer grappig, ontroerend of verhelderend. Ze laten de verschillende perspectieven zien van je eigen en andermans gedrag. Dat levert verrassende inzichten op.

Opdrachten

De opdrachten kun je alleen doen, maar ook in teamverband. Opdracht 11 en 31 zijn om in je team te bespreken.

Achterliggende gedachte is dat in het brein veranderingen pas kunnen plaatsvinden als je veertig dagen lang op een andere manier met een onderwerp omgaat. Nieuwe gewoontes zijn niet van de ene op de andere dag ingesleten. Dat heeft tijd nodig. De ervaring leert dat ongeveer veertig dagen voldoende is voor het aanleren en verankeren van nieuw gedrag.

Gebruik

Gebruik van het pakket werkt heel eenvoudig. Na het downloaden kun je meteen aan de slag. Je kunt het pakket  hier downloaden.

Verder wijst het zich vanzelf. De filmpjes kun je aanklikken en dan opent een nieuw venster in Youtube, waarna het filmpje getoond wordt. Aanbevolen is om de functie 'autoplay' op youtube uit te zetten. Anders gaat vanzelf het volgende filmpje draaien.

Of je kunt losse opdrachten downloaden.

De cartoons en vormgeving zijn van Mark van Herpen, Studio Kwadraat.

Carante Kennisbank

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route