De dag van William Meerbeek: "Ik ben een druk ondernemertje"

08 november 2017

Cliënten van Amerpoort vertellen in 'De dag van...' over hun werk en dagbesteding.

“Ik werk 3 dagen per week bij de Attent in Hilversum. Dat doe ik nu 4 jaar. Ik heb het naar mijn zin. De collega’s zijn aardig en ik heb een goede klik met de bedrijfsleider. Dat vind ik belangrijk.

Ik heb ook wel ideeën wat ik nog meer zou willen. Ik ben laatst gaan kijken op de Dag van de veiligheid. Toen hoorde ik voor het eerst van het beroep van BOA, buitengewoon opsporingsambtenaar. Dat lijkt me wel wat. Ik zie hier in de buurt veel hangjongeren die denken dat het plein hun thuis is. Een wijkagent kan daar vaak niet tegenop boksen omdat hij niet genoeg tijd heeft. Ik zou hem misschien kunnen helpen. Mijn begeleiders twijfelen of ik BOA kan worden. De opleiding is best zwaar en het is ook geen baan van 9 tot 5. Je moet er stevig voor in je schoenen staan. Misschien kan een jobcoach met me meekijken en meedenken.

Verder heb ik veel hobby’s. Ik zit op hockey en doen aan MMA (Mixed Martial Arts), dat is een vorm van kickboksen. Daarnaast ben ik druk in de politiek. Ik ben al sinds mijn achttiende actief voor de SP. Ik hou me bijvoorbeeld bezig met gehandicapte jongeren die op straat zwerven en geen dak boven hun hoofd hebben. De partij vraagt me vaak of ik wil meedenken over dat soort dingen; over de zorg en wat ik daarvan vind. Ook ben ik regelmatig aan het flyeren of in mijn rode jas posters aan het plakken in het land.

Vorig jaar ben ik gekozen voor de cliëntenraad van Amerpoort. Ik krijg nu een goed beeld hoe het bij Amerpoort werkt, en dat is leuk. Daarnaast zit ik bij Ed@loket. Daarmee willen er voor zorgen dat cliënten van Amerpoort eenvoudige informatie krijgen. Want pas als we de informatie begrijpen, kunnen we echt meedoen.

Volgens mijn begeleider ben ik een druk ondernemertje. Mijn begeleider zegt dat ik soms zelf niet weet wat ik wil. Ik ben inderdaad aan het zoeken naar wat ik wil. Ik kan veel, maar heb wel een beperking. Daarom is het belangrijk om samen met mensen te kijken wat er kan.”

William (37) woont in een appartement van Namasté en werkt bij supermarkt Attent in Hilversum.

De dag van...

Cliënten van Amerpoort vertellen over werk en dagbesteding. Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de één betekent dat dagbesteding in een beschutte omgeving, voor de ander betaald werk of een leuke ‘oude dag’. De mogelijkheden zijn heel divers, zoals blijkt uit deze serie: cliënten vertellen over hún dag.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route