Trainingsactrice op de Spoor A leergang

10 oktober 2017

Annet Prommenschenckel laat begeleiders oefenen met emoties cliënten.

Donderdag 5 oktober was de tweede dag van de najaarseditie van de Spoor A leergang voor nieuwe begeleiders MVG. Op deze dag werd in de middag de module Aansluiten bij de Emotionele Ontwikkeling aangeboden. Voor het eerst in de geschiedenis van de leergang werd hierbij gebruik gemaakt van een trainingsactrice.

Annet Prommenschenckel 

De docent van de module, gedragsdeskundige Matthijs Heijstek nodigde de begeleiders uit om trainingsactrice Annet Prommenschenckel te begeleiden. In elke scene stond een emotie centraal en werd aan de begeleiders gevraagd om hier op te reageren.

Zo speelde Annet een cliënt die angstig was omdat ze de volgende dag naar een nieuwe school ging. Begeleiders werden uitgedaagd om haar emotie te verhelderen, in contact te treden en geruststelling te bieden. Samen met de deelnemers maakte Annet duidelijk dat hierbij aspecten als ‘grondhouding’ , ‘eigen emoties kennen’, ‘tijd kopen’ belangrijk waren.  

De deelnemers van de leergang waren enthousiast. Het lukte Annet goed om de begeleiders over hun drempel te helpen en met haar te laten oefenen. De begeleiders gaven aan dat dit een hele goede manier van leren is; oefenen en direct feedback in de situatie krijgen.

Directeuren te gast op Spoor A leergang 

De Spoor A leergang (voorheen Leergang Moelijk Verstaanbaar Gedrag) wordt momenteel voor de 14e (!) keer aangeboden aan een groep nieuwe begeleiders. In de leergang leren de begeleiders werken met diverse methodieken die voortkomen uit Spoor A. Dit zijn bijvoorbeeld Werken met De Curve, ContactCirkels en Fysieke Weerbaarheid.

De leergang start altijd met een introductiedag waarin de visie op moeilijk verstaanbaar gedrag centraal staat. Deze leergang waren de directeuren Jan Willem Schuurman en Jan Andriessen hierbij te gast. Zij deden volop mee met het programma en spraken na afloop hun waardering uit voor de inzet van de begeleiders in de training en in hun dagelijks werk op de locaties MVG.  

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route