Koninklijk paar bezoekt cliënten op boerderij Het Gagelgat

23 oktober 2017

“We hebben er heel veel zin in!”

Op dinsdag 24 oktober brengen Koning Willem-Alexanderen koningin Máxima een streekbezoek aan het Eemland in de provincie Utrecht. Daarbij staat ook een bezoek aan boerderij Het Gagelgat in Soest op het programma. Op deze monumentale locatie werkt drie dagen per week een groep cliënten van Amerpoort. De voorbereidingen voor het koninklijk bezoek zijn in volle gang.

Het Gagelgat

Boerderij Het Gagelgat is een monumentale locatie van Stichting De Paardenkamp. Deze stichting biedt al vijftig jaar een rusthuis voor oude paarden en pony’s. Onder leiding van begeleiders Louise Dam en Jacobi Poort werken hier drie dagen per week ongeveer tien cliënten van Amerpoort. “We werken veel in de moestuin”, vertelt Danny, “we schoffelen de grond, halen het onkruid weg en oogsten groente en fruit. We zorgen dat de moestuin netjes blijft.” Liesbeth werkt daarnaast ook graag bij de paarden: “De paddock schoonhouden, onkruid weghalen, allerlei verschillende klusjes. Soms mogen we helpen met naar de stal brengen van de paarden.”

Feestelijke dag

De cliënten van Amerpoort zitten al dagenlang in spanning over het aanstaande bezoek van het koninklijk paar. “We hebben er allemaal heel veel zin in”, zegt Louise Dam. “Met z’n allen hebben we alles binnen en buiten extra mooi opgeruimd en schoongemaakt. En morgenochtend gaan we samen Koninginnesoep maken. We maken er een feestelijke dag van!”

Nog nooit in het echt gezien

De Koning en koningin gaan tijdens hun bezoek aan het Gagelgat aan tafel in gesprek over landschap en zorg. Daarbij zijn naast het koninklijk paar ook bestuurders van Amerpoort, Sherpa, de burgemeesters van Baarn en Soest en de Commissaris van de Koningin in Utrecht aanwezig. Na het gesprek wandelt het koninklijk paar naar de moestuin om de cliënten te ontmoeten. Voor Liesbeth, Danny en Robert is dit het spannendste moment. “Wij zijn gewoon aan het werk en zij komen naar ons kijken”, legt Danny uit. “Ik heb Willem-Alexander en Máxima nog nooit in het echt gezien, ik ken ze alleen maar van de tv”, aldus een enthousiaste Liesbeth. “We vinden het heel erg spannend. We hebben er heel veel zin in!”
Na de moestuin loopt het koninklijk paar door naar de Deel waar cliënten van Amerpoort en Sherpa aan het schilderen zijn en hun kunstwerken laten zien.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau