Koning en koningin bezoeken cliënten boerderij Het Gagelgat

03 oktober 2017

Koninklijk paar doet op 24 oktober Amersfoort, Soest, Eemnes en Bunschoten aan.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 24 oktober 2017 een streekbezoek aan het Eemland in de provincie Utrecht. Het koninklijk paar bezoekt die dag ook boerderij Het Gagelgat, een monumentale locatie van Stichting De Paardenkamp. Daar ontmoeten zij vertegenwoordigers en cliënten van Amerpoort en Sherpa.

Het Gagelgat

Op Het Gagelgat werken cliënten samen met begeleiding rondom de boerderij. Zij schoffelen, wieden onkruid, vegen en helpen mee met bijvoorbeeld het rooien van aardappelen en het plukken van bonen in de moestuin. De cliënten werken ook in de boerderij, onder meer met schoonmaakwerkzaamheden. Zo onderhouden ze de Potstal, een sfeervolle ruimte die vaak wordt verhuurd voor vergaderingen en trouwerijen. Wanneer de paarden in de winter op stal staan, helpen ze met het verversen van het stro in de stallen en het verplaatsen van de paarden van het ene naar het andere weiland.

De Paardenkamp

De Paardenkamp is een nationaal rusthuis voor oudere paarden en pony's. Naast kennisoverdracht heeft de stichting een rol in het behoud van landschap en natuur. De koning en koningin spreken met betrokkenen over de ontwikkeling en het behoud van dit landelijk gebied dichtbij groeistad Amersfoort.

Stroomgebied van de Eem

Tijdens het bezoek staat het stroomgebied van de rivier de Eem centraal, een gebied waarin dorpen en steden van verschillende grootte en karakter omgaan met veranderingen in de streek. De Eem stroomafwaarts volgend van Amersfoort tot aan het Eemmeer, bezoeken de koning en koningin plaatsen in de gemeenten Amersfoort, Soest, Eemnes en Bunschoten.

Meer informatie over het bezoek op www.koninklijkhuis.nl.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau