Cliënten Amerpoort enthousiast over koninklijk bezoek

25 oktober 2017

“In het echt zijn ze nog veel leuker dan op tv”

Dinsdag 24 oktober brachten Koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek aan boerderij Het Gagelgat in Soest. Op deze locatie van stichting de Paardenkamp werkt drie dagen per week een groep cliënten van Amerpoort. Stuk voor stuk hebben ze wekenlang uitgekeken naar deze spannende dag.

Onder de indruk van Máxima

Precies om 12 uur draaide de koninklijke stoet de oprijlaan van Het Gagelgat op. “Ze hadden een hele mooie auto”, viel Twan direct op. Het was de bedoeling dat alle cliënten gewoon aan het werk zouden zijn bij aankomst van de koning en de koningin. Alleen Dennis was een beetje ondeugend: “Ik bleef stiekem even staan op het erf zodat ik ze beter kon zien.”

Jeroen en Liesbeth waren vooral onder de indruk van koningin Máxima: “Ze had een prachtige donkerrode jurk aan, een mooie hoed op, en hele mooie bloemen.” Ook Twan kon zijn bewondering voor de koningin niet voor zich houden: “Ik heb een handkusje naar haar toe geblazen. En ik kreeg er ook nog eentje terug!”

Ik houd niet van bietjes

Na aankomst gingen de koning en koningin eerst naar de Potstal voor een gesprek over landschap en zorg. Daarna liepen ze via de paddock naar de moestuin. Hier waren de cliënten van Amerpoort druk aan het werk. Koning Willem-Alexander wilde van Danny weten met welke groente hij bezig was. “Bietjes”, antwoordde Danny. “Houd je van bietjes?” vroeg de koning vervolgens. De reactie van Danny zorgde voor hilariteit: “Nee, totaal niet.” Robert mocht samen met zijn moeder in de moestuin staan: “Dat vond ik heel leuk! Ik moest ook nog wat vragen beantwoorden van Willem-Alexander. Hij wilde weten of ik het leuk vond om hier te werken.” Ook Dennis mocht de koning en koningin een hand geven. “Ik had speciaal voor vandaag een oranje shirt aangetrokken”, vertelt hij enthousiast. Alleen de cliënten in de moestuin konden een praatje maken met de koning en koningin. De anderen werkten aan de andere kant van de heg. Denise en Nico vonden dat helemaal geen probleem: “We hebben ze wel van heel dichtbij gezien en naar ze gezwaaid. We hebben heel wat te vertellen vanavond aan tafel!”

Ze spraken met aan met u!

Na het bezoek aan de moestuin wandelde het koninklijk paar door naar de Deel waar cliënten van Amerpoort en Sherpa aan het schilderen waren. Onderweg ging het nog bijna mis: “Een van de paarden probeerde het boeketje van Máxima op te eten. Dat was heel grappig”, lacht Dennis.

Manuel was een van de kunstenaars die zijn werk aan de koning en koningin mocht laten zien. “Ze wilden van alles weten over mijn werken. Wat ik allemaal maakte, waardoor ik geïnspireerd werd, dat soort dingen”, vertelt hij enthousiast. Ze waren heel erg geïnteresseerd en ze spraken me aan met u. Dat vond ik wel mooi!” Manuel was totaal niet zenuwachtig voor het bezoek: “Ik liet het allemaal op me afkomen. Ik had ze nog nooit eerder ontmoet, maar zij mij ook niet. Dus het was voor hen net zo nieuw als voor mij.”

tekst: Bert Lentink

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route