De dag van Remy Suurling: "Ik wil meer leren over elektra"

03 oktober 2017

Cliënten van Amerpoort vertellen in 'De dag van...' over hun werk en dagbesteding.

“Ik werk 3 dagen bij zorgboerderij Birktzicht in Soest en sinds begin dit jaar ook op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Daarvoor werkte ik nog in het Cultureel Centrum van Amerpoort, in de horeca. Maar ik wilde wat anders. Dora, mijn begeleider van de Verbindingsweg, dacht dat de Wagenwerkplaats wel iets voor me zou zijn.

Ik liep 2 dagen mee en vond het meteen een goed idee. Zo ben ik hier komen werken. Toen ik hier kwam, was alles nog kaal. Het pop­up restaurant was nog niet klaar. Ik ben  begonnen met het schilderen van de keuken.

Daarna heb ik in onze ‘container’ de elektra aangelegd. De elektricien deed het voor en legde me uit hoe het moest. Ik vind het nu niet moeilijk meer, als je de kleuren maar uit elkaar houdt. Maar ik wist niet dat ik het in me had. En nu wil ik wel meer leren over elektra. Maar of dat mogelijk is?

Mijn dag is heel afwisselend. Ik probeer altijd te beginnen met een kopje koffie. Dan verzorg ik de kippen en vogels die bij het restaurant horen. En dan hoor ik wat we die dag gaan doen. Soms heb ik de avond van tevoren al een appje gehad, waarin staat wat we gaan doen.

Voor de Tekagroep doen we verschillende klussen. Elke dag is weer anders. Zo gingen we vandaag ergens met een breekijzer het plafond slopen. En vorige week heb ik 50 lampen opgehangen bij Hoeve Sparrendam in Hoevelaken.

Ik werk hier met 5 of 6 collega’s, maar we kunnen nog wel mensen gebruiken. Ik kan het iedereen aanraden. Misschien moet je het een keer ervaren. Maar je moet wel tegen een stootje kunnen, hoor. En niet bang zijn om vies te worden. Het is echt bikkelen. Soms loop je een schaafwond op. Of sta je in een spijker.

Meestal werk ik van half 10 tot 4 uur. Soms moeten we wat langer doorwerken, zoals laatst toen we in Hoevelaken stoelen hebben uitgepakt. Maar het kan ook zijn dat je weer eerder klaar bent.

Ik vind het allebei leuk, werken met beesten en  elektra. Dat ik hier in de container de stopcontacten heb aangelegd en de draden doorgetrokken, daar ben ik heel trots op. De elektricien heeft mij daar­voor ook complimenten gegeven. Een elektricien hadden ze nog niet.”

Remy Suurling (27) woont in Baarn en werkt bij zorgboerderij Birktzicht en de Wagenwerkplaats in Amersfoort.


De dag van...

Cliënten van Amerpoort vertellen over werk en dagbesteding. Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de één betekent dat dagbesteding in een beschutte omgeving, voor de ander betaald werk of een leuke ‘oude dag’. De mogelijkheden zijn heel divers, zoals blijkt uit deze serie: cliënten vertellen over hún dag.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route