Studenten leren op de werkplek

04 september 2017

Amerpoort en ROC Midden Nederland gaan samenwerken

Vandaag, maandag 4 september, starten 45 eerstejaars studenten van ROC Midden Nederland uit Utrecht met hun opleiding Maatschappelijke zorg: persoonlijk begeleider. Eén dag in de week komen ze naar Amerpoort in Baarn. Daar combineren ze een halve dag les met een halve dag ervaringen opdoen in de praktijk. Leren op de werkplek om zo vanaf de start van de opleiding betrokken te zijn bij de zorg.

Vrijwilligerstaken
Het eerste half jaar werken de studenten op een van de locaties als vrijwilliger. Op deze manier kunnen ze laagdrempelig kennismaken met het werken in de zorg. Tijdens een matchingsbeurs op 11 september kunnen de studenten zelf kiezen welke taken bij welke locatie ze aanspreekt. Het kan bijvoorbeeld gaan om koken, wandelen, voorlezen of groepsactiviteiten. Later in het jaar start de stage van de studenten.

Pilot
De samenwerking van Amerpoort en ROC Midden Nederland start als een pilot. Het doel van de pilot is een laagdrempelige oriëntatie door studenten op het werken in de zorg. Daarnaast is de verwachting is dat deze studenten door deze manier van leren de theorie uit de opleiding makkelijker verwerken omdat ze direct ervaring in de praktijk opdoen. 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route