Nachtzorg Amerpoort in Nieuwsuur

05 september 2017

Coördinator nachtzorg Arjan Vogt vertelt hoe het werkt.

De nachtzorg van Amerpoort is onlangs gefilmd voor een reportage van Nieuwsuur. Deze wordt dinsdagavond 5 september uitgezonden.

Nieuwsuur schrijft: "Cliënten met een beperking worden door steeds meer zorginstellingen 's nachts op afstand in de gaten gehouden via 'uitluistersystemen' (Domotica, red.). In de slaapkamers van de vierhonderd cliënten hangen microfoons en/of camera's.

Er slaapt niemand in de buurt van de bewoners. Als er een melding komt via het uitluistersysteem, gaan twee van de vijf medewerkers van de nachtzorg erop af. In de gehandicaptenzorg is deze manier van werken steeds meer de norm. Maar ouders van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben bezwaren en maken zich zorgen.

Toch lijken er inmiddels meer instellingen met uitluistersystemen dan zonder te zijn. Arjan Vogt, coördinator nachtzorg bij Amerpoort, noemt het systeem wel degelijk veilig. "Niets is honderd procent waterdicht. Je kan een signaal fout beoordelen of er kan een technische storing zijn. "Prioriteiten stellen is volgens hem daarom belangrijk."

Lees het hele artikel op de website van de NOS

De uitzending van Nieuwsuur is terug te kijken op: https://nos.nl/uitzending/nieuwsuur

Blog: "Trots op de nachtzorg"

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route