Werkbezoek uit Estland

22 augustus 2017

Ouders, medewerkers en therapeuten in gesprek.

Locatie Nieuwenoord werd woensdag 16 augustus bezocht door een delegatie uit Estland. Ouders, medewerkers en therapeuten waren uitgenodigd door Rini Blanker en Kees Hagen. Rini is werkzaam voor het CCE en heeft al jaren lang zijn kennis gedeeld met mensen in Estland en hen, samen met Kees, geholpen om hier de zorg voor mensen met een beperking op te  zetten. Bij Else Holst was het verzoek binnen gekomen voor een werkbezoek binnen Amerpoort met als doel: kennis uitwisseling. Ineke Tenthof en ondergetekende waren direct bereid om met de bezoekers op stap te gaan.

Autistika

In Estland is nu een centrum opgericht dat zorg biedt aan mensen in het autistisch spectrum, Autistika. Dit centrum staat nog in de kinderschoenen en de delegatie is op uitnodiging van Rini en Kees naar Nederland gekomen om kennis te vergaren. Tijdens de rondleiding ontstonden leuke gesprekken en de informatie werd op schrift en beeld vastgelegd.

Binnen de woningen en/of dagbestedingslocaties werd door verschillende mensen van Amerpoort verteld hoe wij werken, wat onze visie is en waar we trots op zijn. Het maakte veel indruk op de bezoekers. De nieuwsgierigheid was indrukwekkend en via een tolk was het soms moeilijk communiceren, maar handen en voeten brachten uitkomst. We hebben laten zien hoe cliënten binnen Nieuwenoord werken, wonen en hun vrije tijd indelen.

Overdracht

De informatie die we konden geven was natuurlijk niet voldoende, maar het was een eerste aanzet en wie weet kunnen wij als Amerpoort mensen in Estland nog vaker van dienst zijn. Als dank kregen we een aantal cadeaus die we in de vitrinekast bij de receptie zullen tonen. Het bezoek nam de hele middag in beslag, maar de tijd vloog om en het was voor zowel de bezoekers als voor ons een zeer leerzame en geslaagde middag.
 
Kennis overdracht blijkt nu zeer zinvol.

John Luiten (manager).

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route