Nieuwe locatie Textielatelier PastZo en Kaarsenmakerij De Punt feestelijk geopend

07 augustus 2017

Textielatelier PastZo en Kaarsenmakerij De Punt van zorgorganisatie Amerpoort verhuisden op 19 juli naar De Ambachtshal aan de Koningsweg 22 in Soest, een plek voor ambacht, beleving en creatie.

Vrijdag 4 augustus werd deze locatie op een creatieve en feestelijke manier geopend door Leo Verbakel, één van de cliënten, Paul Willemsen, bestuurder Amerpoort en Anja Winkelaar, divisiedirecteur. 

De cliënten, mensen met een verstandelijke beperking, zijn erg blij met hun nieuwe werkplek. De twee dagbestedinglocaties waren 21 jaar gehuisvest in het Orlandogebouw aan de Di Lassostraat 65 in Soest. Amerpoort ging op zoek naar een nieuwe locatie middenin de samenleving omdat het pand gesloopt gaat worden. In De Ambachtshal zijn meer ambachtelijke bedrijven gevestigd. In de toekomst willen het textielatelier en de kaarsenmakerij samenwerken met deze bedrijven. 

Ruimere werkplekken
Vanaf het begin zijn de cliënten betrokken bij de verhuizing. Ze kregen inzicht in wat er komt kijken bij een verhuizing. En ze praatten mee over waar hun werkplek aan moest voldoen. Ook hielpen ze mee met verven, schoonmaken en verhuizen. Op die manier werd het hun eigen werkplek en verliep de overgang naar de nieuwe plek soepel.

Facebook
Foto’s van de openingsmiddag en een filmpje over de nieuwe locatie zijn terug te zien op de Facebookpagina van Textielatelier PastZo of op de Facebookpagina van Kaarsenmakerij De Punt.

 

De foto is gemaakt door ©Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden voor een artikel in de Gooi- en Eemlander over de opening.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route