De dag van Joyce Souverein: ‘Wij brengen gezelligheid’

22 augustus 2017

Cliënten van Amerpoort vertellen in 'De dag van...' over hun werk en dagbesteding.

“Mijn naam is Joyce, ik ben 30 jaar. Ik werk 5 dagen per week en doe hele verschillende dingen. Eerst zat ik op De Elleboog, bij de keukengroep. Ik bakte daar appeltaarten. Tot ik 6 jaar geleden naar Het Leemveld ging; dat was dichter bij huis.

Ik vond dat wel lastig hoor, om van plek te veranderen. Ik heb er toen goed over gepraat, over hoe ik daar kon wennen. Ik heb daar tijd voor nodig. Nu ben ik gewend en wil ik niet meer terug.

Bij Het Leemveld zit ik bij Maak ‘t ff. Dat is een creatieve groep. Ik maak mooie dingen van klei en ik schilder. En we verkopen die ook! Daar ben ik best trots op. Vanuit Het Leemveld ga ik een dag per week mee met de Weggroep. We maken dan schoon bij de jeu de boules vereniging.

Ik doe dus verschillende dingen. 5 dagen op 1 werkplek lijkt me niks. Alles hetzelfde is niet leuk. En nu werk ik dus ook in het Serviceteam van Vosseveld. Ze waren op zoek naar mensen die dit kunnen. Je moet hapjes maken, schoonmaken, netjes en gastvrij zijn. Het is belangrijk dat je goed trappen kan lopen, want er is geen lift.

Ook nu moest ik wel wennen aan het idee van weer een nieuwe werkplek. We zijn eerst gaan kijken. De vaste begeleiding van Het Leemveld ging mee. Dat scheelde. Wel vroeg ik me af hoe ik hier kon komen. Van de bus houd ik niet, want ik heb vaak stress dat-ie niet op tijd is.

Ik ben toen eerst gaan lopen. Na een tijdje ging ik oefenen om hier met de fiets te komen. Eerst fietste een begeleider mee. Nu weet ik zelf de weg en hoeft dat niet meer. Ik vind het fijn om te fietsen. Zelfs als het regent.

Ik heb het hier erg naar mijn zin. Volgende week komt de nieuwe keuken. Dan kan ik ook weer appeltaarten bakken! Maar we doen ook andere dingen, zoals post brengen en schoonmaken. Ik leer hier veel. We leren ook van elkaar, want iedereen is goed in iets anders.

Het is gezellig op Vosseveld. We doen belangrijk werk. Want zonder ons... wie moet het dan doen? We zeggen elke morgen iedereen gedag en de mensen die hier werken worden dan blij. Ik denk dat we ook meer gezelligheid brengen. Ik vind het ook belangrijk, die gezelligheid.”

Joyce woont in Het Fierhuis in Soest en werkt onder meer bij het Serviceteam Vosseveld


De dag van...

Cliënten van Amerpoort vertellen over werk en dagbesteding. Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de één betekent dat dagbesteding in een beschutte omgeving, voor de ander betaald werk of een leuke ‘oude dag’. De mogelijkheden zijn heel divers, zoals blijkt uit deze serie: cliënten vertellen over hún dag.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route