De nieuwe Amerzine is uit

05 juli 2017

Lees hier de nieuwe editie

In de nieuwe AmerZine vertellen 4 vrouwen uit 1 familie over hun werk als begeleider bij Amerpoort. Zit zorg soms in de genen? Allen willen 'iets betekenen voor een ander'. Overeenkomsten tussen oma, moeder en kleindochters zijn er zeker, maar verschillen ook. Zeker tussen de nieuwe en oudere generatie.

Een dag bij..

Ook lopen we dag mee met Jason Woodley. Met hulp van een jobcoach van WerktZo werkt hij bij Buurthuiskamer Bij Bosshardt in het Soesterkwartier van Amersfoort. Hij is maar wat trots dat hij midden in de samenleving aan de slag is. Bekijk de mooie fotoreportage Een dag bij...

Het is een gevoelig onderwerp: middelengebruik en verslavingsgedrag bij mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Juist daarom is goed dat ook AmerZine hier aandacht aan geeft. Want hoe ga je daar als begeleider mee om? “Het is de kunst om goed te balanceren, de juiste toon te houden, ondanks stellige ontkenningen."

Ervaringsdeskundigen

Ook kunt u lezen over wat ervaringsdeskundige verwanten Amerpoort willen brengen. Ada Hollenberg is moeder en ervaringsdeskundige. In Amerzine vertelt ze hoe ze samenwerkt met begeleiders van vandaag en de toekomst. "Ik ben immers ‘de professional van mijn kind’."

Dit en nog veel meer ziet en leest u in de zomereditie van AmerZine

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route