Gedragsdeskundigen Amerpoort schrijven nieuwe handleiding

06 juli 2017

Amerpoort gedragsdeskundigen schreven samen met het kenniscentrum LVB de gratis 'Handreiking begeleiden van ouders met een LVB en multiproblematiek'.

Het ondersteunen van gezinnen waarin een of beide ouders een LVB heeft en er ook nog sprake is van ernstige bijkomende problemen, vergt specifieke kennis, houding en vaardigheden van de gezinsbegeleiders. Drie gedragsdeskundigen van Amerpoort  (Barbara Stremmelaar, Ans de Jong en Janneke Looij) schreven samen met het kenniscentrum LVB de 'Handreiking begeleiden van ouders met een LVB en multiproblematiek', waarin ze al die aspecten aan bod laten komen en zo concreet mogelijke handelingsadviezen geven.

Volgens gedragsdeskundige Barbara Stremmelaar is deze handreiking een aanvulling op het Amerpoort-boek Goed genoeg opvoederschap. "Het is het resultaat van een (beknopte) literatuurstudie en drie expertmeetings met zorgprofessionals uit het hele land. Het is tot stand gekomen vanuit de ontmoeting tussen professionals, ingegeven door betrokkenheid bij en bevlogenheid over het onderwerp. De handreiking biedt handelingsadviezen en methodieken vanuit diverse andere zorgorganisaties."

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau