Gedragsdeskundigen Amerpoort schrijven nieuwe handleiding

06 juli 2017

Amerpoort gedragsdeskundigen schreven samen met het kenniscentrum LVB de gratis 'Handreiking begeleiden van ouders met een LVB en multiproblematiek'.

Het ondersteunen van gezinnen waarin een of beide ouders een LVB heeft en er ook nog sprake is van ernstige bijkomende problemen, vergt specifieke kennis, houding en vaardigheden van de gezinsbegeleiders. Drie gedragsdeskundigen van Amerpoort  (Barbara Stremmelaar, Ans de Jong en Janneke Looij) schreven samen met het kenniscentrum LVB de 'Handreiking begeleiden van ouders met een LVB en multiproblematiek', waarin ze al die aspecten aan bod laten komen en zo concreet mogelijke handelingsadviezen geven.

Volgens gedragsdeskundige Barbara Stremmelaar is deze handreiking een aanvulling op het Amerpoort-boek Goed genoeg opvoederschap. "Het is het resultaat van een (beknopte) literatuurstudie en drie expertmeetings met zorgprofessionals uit het hele land. Het is tot stand gekomen vanuit de ontmoeting tussen professionals, ingegeven door betrokkenheid bij en bevlogenheid over het onderwerp. De handreiking biedt handelingsadviezen en methodieken vanuit diverse andere zorgorganisaties."

Download de 'Handreiking begeleiden van ouders met een LVB en multiproblematiek' via de website van het Kenniscentrum LVB.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route