Zilveren Prokkel voor ervaringsdeskundigen en coaches Amerpoort

03 juli 2017

Training ‘Samen Sterker’ van LFB zorgt voor gelijkwaardigheid.

Ervaringsdeskundigen en coaches van Amerpoort volgen gezamenlijk de training ‘Samen Sterker’ van de LFB. In deze training leren zij hoe het is om als gelijkwaardige collega's samen te werken. Deze manier van samenwerken is redelijk uniek in Nederland en werd daarom vrijdag 30 juni beloond met een Zilveren Prokkel in de categorie Innovatief, een prijs voor een initiatief dat leidt tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Prokkelweek

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen zijn actief tijdens de Prokkelweek van maandag 12 tot zaterdag 17 juni. Ook dit jaar deed Amerpoort weer actief mee.Cliënten van Amerpoort namen deel aan Prokkels in het gemeentehuis van Hilversum, Paleis Soestdijk en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Juryrapport

De jury vindt het mooi om te zien dat de Prokkelweek wordt gebruikt als startpunt voor meer duurzame verbindingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. De training ‘Samen Sterker’ omschreef de jury als volgt: ‘mooi, structureel en kleinschalig. Een inspirerende aanpak waarbij je als maatjes samen collegiaal optrekt.’ Dat zijn mooie complimenten en een extra stimulans om de inzet van ervaringsdeskundigen uit te bouwen!

${carousel}

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau