Bijzonder personeel Paleis Soestdijk

14 juni 2017

Cliënten Amerpoort kregen een spoedopleiding tot gids.

Wie geluk had, werd dinsdagmiddag gratis rondgeleid door Paleis Soestdijk. En nog door speciale gidsen ook. Cliënten van Amerpoort kregen dinsdagochtend een spoedopleiding tot gids, waarna ze 's middags bezoekers mochten rondleiden. Dit in het kader van de Prokkelweek. Honderd mensen maakten gebruik van de gratis rondleiding.

Prokkel

"Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder", legt initiatiefnemer Priscilla Bitterling (van Amerpoort) uit. Ze had het plan bedacht om cliënten iets te laten doen met Paleis Soestdijk. "Ik heb het plan bedacht en het paleis benaderd, want het is een indrukwekkende locatie. Want cliënten hebben allemaal kwaliteiten, die willen ze laten zien", legt Bitterling uit.

Rosita Snel regelt de dag namens het paleis. "In de ochtend kregen de cliënten een van onze medewerkers toegewezen die hen gisteren begeleidden. Een uur lang werden ze opgeleid tot gids, gastheer of -vrouw, schoonmaker, tuinman of cateraar. In totaal doen veertien medewerkers van ons en zestien mensen van Amerpoort mee. Drie mensen verzorgen in de Orangerie de lunch."

Bron: Baarnsche Courant.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau