Studenten ROC Midden Nederland zijn KlikIk-maatje

12 april 2017

Zo'n 40 derdejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Midden Nederland zijn maandag 11 april maatje en helpen cliënten met KlikIk.

In de ochtend is de aftrap in het Cultureel Centrum op Nieuwenoord en op de Prinses Margrietstraat in Utrecht. Vanmiddag gaan studenten bij dagbesteding De Elleboog, Kinderdagcentrum Onder Een Dak en locatie Leeuwendalersplein samen met cliënten KlikIk verkennen.  


Maatje

Het doel van de dag? Aan het eind van de dag hebben de cliënten kennisgemaakt met KlikIk, een eigen KlikIk-pagina en ervaren hoe het is om een computermaatjes te hebben. En de studenten hebben in de praktijk ervaren hoe het is om cliënten te begeleiden bij het gebruik van computers en Klikik. En - wie weet - blijven ze ook maatje na deze dag.  


Contact

Het begin is wat wennen. Een student vraagt aan haar docent hoe ze er nu achter kan komen wat een cliënt wil. "Ze kan namelijk niet praten." Een half uur later zitten ze samen hand in hand filmpjes te kijken via KlikIk. Door gewoon naast haar te zitten en een filmpje te zoeken is het contact gelegd. "Koffie, koffie, lekker bakje koffie schalt door de zaal."  


Digitale leven

Voor de studenten is vandaag de afsluiting van 8 lessen over 'Regie op je digitale leven' waarin ze niet alleen KlikIk hebben leren kennen, maar ook meer te weten zijn gekomen over E-health (van Jethro Hardeman) en mediawijsheid (van Sonja Heijkamp). Zo gaf Tim aan dat hij schrok hoeveel informatie van hemzelf te vinden was op internet en dat hij zich daar nu als toekomstig begeleider veel bewuster van is. Hij heeft overigens al een baan volgend jaar; bij Reinaerde. 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route