1e Kennisfestival Expertisecentrum zonnig en zinvol

01 juli 2016

Kennisfestival laat kracht van ontmoeting zien

“Het was een zinvolle middag, ik heb zoveel dingen gezien! Ideeën om verder mee aan de slag te gaan. En ik heb mensen gesproken die ik zeker nog ga uitnodigen op onze locatie om verder te praten.” Aldus een van de reacties van begeleiders op het 1e Kennisfestival dat Amerpoort organiseerde op dinsdag 28 juni.

Het Kennisfestival typeert waar het Expertisecentrum voor staat. Maar liefst 26 kramen, verschillende workshops en belevingen gaven inzicht in verschillende thema’s en activiteiten. Van de inzet van paramedici tot het Centrum voor Diagnostiek en Behandeling, van slaapteam tot innovatielab (tekst loopt door onder diavoorstelling).

Faciliteren

Jan Willem Schuurman, directeur Expertisecentrum, legt uit bij de opening: “De collega’s die vandaag hun kennis delen, zijn de experts. Vanuit het Expertisecentrum faciliteren we, we hopen de ambitie verder aan te wakkeren om aan de slag te gaan en de kennis verder uit te dragen.”

Samen doen

De acteurs van Theater Totaal weten als geen ander in begrijpelijke taal uit te leggen waar het Expertisecentrum voor staat. Amerpoort wil samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dus we moeten het ook écht samen doen. En iedereen is expert: de medewerker, de cliënt, de vrijwilliger én de verwant. Dus we moeten vooral onderling kennis delen.

“Je pikt van alles wat mee”

Een poffertjeskraam, de muziek van DJ Discor en een kleurrijke aankleding zorgen voor een festivalsfeer. Zelfs de zon ontbrak niet. Een enthousiaste vrijwilliger vertelt na de interactieve beweegles: “Ik vind het geweldig! Ik begeleid mensen bij dansen en bewegen. Maar nu zie ik wat Amerpoort nog meer doet. Je pikt van alles iets mee en krijgt veel meer een overzicht.” Ook voor de standhouders was het een interessante middag: “Het is leuk om te zien dat er heel verschillende mensen langskomen.”

Kracht van ontmoeting

Managers Gert Jan Flikken en Remke Schaap houden bezoekers op de hoogte van alles wat er te beleven is tijdens het Kennisfestival. Aan het eind van de middag blikken ze samen met Jan Willem Schuurman terug: ”Vandaag zagen we de kracht van ontmoeting. Dat neem ik echt mee van vandaag, hoe belangrijk het is dat mensen persoonlijk kunnen uitwisselen. Iets waar we vanuit het Expertisecentrum zeker mee verder gaan.”

Expertiseloket

Meer weten over waar je terecht kunt met een vraag over een bepaald thema? Neem contact op met het Expertiseloket via expertisecentrum@amerpoort.nl.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route