Werkconferentie Kleur Bekennen voor cliënten

27 mei 2016

Donderdag 26 mei was het weer Kleur Bekennen: van drummen tot virtual reality.

In de Rijtuigenloods op de Wagenwerkplaats in Amersfoort kwamen donderdag ruim 200 cliënten met een matig verstandelijke beperking voor deze kleurrijke werkconferentie. En 'gewerkt' werd er zeker. Er werd gepraat, geluisterd, getimmerd, behangen, geknipt, geplakt, getuinierd, gemediteerd, geslapen, gedrumd, gedanst, gezongen en nog veel meer. Het was weer een geslaagde dag.

Missie

Het thema dit jaar was: "De missie van Amerpoort. Wat betekent dat voor jou?" Best ingewikkeld zo'n missie, maar goed te vertalen naar het dagelijkse leven. In leuke en actieve workshops kunnen cliënten over dit onderwerp van alles meemaken en leren.

In prachtige antieke treinwagons kan iedereen een workshop naar keuze volgen. Nieuw dit jaar is de workshop virtual reality. Met een speciale bril al zittend in je luie stoel een ritje maken in een achtbaan. Hoe bijzonder is dat! Een treintje verder klinkt ontspannen muziek en krijg je tips hoe je goed kan slapen. Wat daarbij natuurlijk ook helpt, is lekker ontspannen. In een workshop yoga om de hoek kan je daar mee oefenen.

Andere cliënten knippen en plakken hun droomhuis. En wat blijkt? Ze zijn eigenlijk al heel blij met hun eigen huis. Maar samenwonen met je vriend zou dat misschien mogen van Amerpoort?

Workshops

In de workshop 'Dagbesteding en werk' vertellen cliënten om de beurt over hun dagbesteding en werk, maar ook over hun droombaan. Hoe zou die er uitzien en hoe zou je die kunnen verwezenlijken?

En opkomen voor jezelf; hoe doe je dat? In deze drukbezochte workshop spelen cliënten met begeleiders rollenspellen na. Hoe kan je op een goede manier zeggen dat je het helemaal niet fijn vindt om 'plat geknuffeld' te worden of dat een begeleider de tijd voor je moet nemen en naar je kan luisteren. Jij hebt immers een afspraak met haar. Samen oefenen en kijken hoe een ander dat aanpakt, blijkt niet alleen hilarisch, maar ook leerzaam te zijn.

Wat natuurlijk die dag niet kon ontbreken: de workshop 'Eten uit de moestuin' buiten bij de moestuin van het DLC restaurant aan de Wagenwerkplaats waar 12 cliënten van Amerpoort dagelijks groente en fruit kweken. Een prachtige plek buiten in de zon om meer te weten te komen over broccoli en frisse munt.

De andere workshops: geloof, ik wil een vrijwilliger, doe je mee?, samen zingen, samenwerken met muziek, werden ook drukbezocht. Kortom; er was voor iedereen wat wils. En net als vorig jaar was het leuk om bekenden te ontmoeten. Het was een gezellige en leerzame dag!

Alle workshopleiders, begeleiders en organisatoren….bedankt! Misschien tot volgend jaar?!

Meer foto's?

Op de Amerpoort Facebookpagina staat een korte fotoreportage van de dag. Om de foto's te bekijken moet je een Facebookaccount hebben.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route