Cliënten bouwen mee aan nieuw restaurant in Amersfoort

23 maart 2016

Amersfoort krijgt er een bijzondere plek bij om uit eten te gaan. Op 2 april opent het DLC Restaurant haar deuren op de Wagenwerkplaats.

Begeleider René de Jong en de jongeren van 'Werk mee met de Wagenwerkplaats' en cliënten van Stichting Bikkel hebben meegebouwd aan dit nieuwe restaurant. DLC Restaurant bestaat volledig uit gerecyclede materialen en heeft een wisselend menu met veel dagverse producten. DLC staat dan ook voor Daily Local Cooking. Op de kaart staan vis-, vlees- en vegetarische gerechten met lichte, pure en eerlijke smaken. De groenten voor de menukaart worden gekweekt in eigen kas en moestuin.

Bouwen
Bijzonder aan het restaurant is dat het mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft mee te draaien in de maatschappij. Zo hebben jongeren van Werk mee met de Wagenwerkplaats en cliënten van Stichting Bikkel geholpen bij de bouw van het restaurant. Met de opening van het restaurant veranderen de werkzaamheden voor de jongeren van de Wagenwerkplaats. Zij gaan voortaan de groenten kweken.

Samen
Janine van den Hengel, bedenker van het concept, is razend enthousiast. "Bouwen met uitsluitend gebruikte materialen is niet nieuw, maar dat we dat samen gedaan hebben met mensen met een beperking is wel uniek. En het heeft fantastisch uitgepakt. Het DLC Restaurant is een plek geworden met een warme, ongedwongen en informele sfeer. Echt een aanwinst voor de Wagenwerkplaats.''

Officiële opening
De officiële opening van het nieuwe restaurant vindt plaats op zaterdag 2 april. De komende weken (24 t/m 28 maart, 31 maart en 1 april) is het al mogelijk om te komen proefeten. Gasten betalen voor een 3-gangenmenu inclusief  twee drankjes naar keuze € 25,00 p.p. Reserveren kan via www.dlcrestaurant.nl

Het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Daarnaast is de unieke locatie te huur voor bruiloften en (zakelijke) bijeenkomsten.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route