NLdoet: 300 vrijwilligers aan de slag bij Amerpoort

14 maart 2016

Op 11 en 12 maart staken vrijwilligers de handen uit de mouwen op diverse Amerpoort-locaties.

In het kader van NLdoet ging wethouder Yvonne Kemmerling aan de slag bij kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort. Samen met collega’s voorzag ze de muren van een likje verf, zodat de ruimte er weer piekfijn uitzag. Kemmerling: “Ik vind het belangrijk om mee te doen aan NLdoet, hiermee kun je een blijk van belangstelling geven en concreet meehelpen. Amerpoort is een organisatie die mijn grote bewondering heeft, omdat ze mensen in hun kracht zetten. Ik ben altijd op zoek naar hoe iedereen maximaal kan meedoen. En samen zorgen we ervoor dat de medewerkers hun werk kunnen doen. Ik krijg nu een ‘kijkje in de keuken’ bij Onder één Dak en zie hoe de kinderen hier hun gang gaan, zoals ze gewend zijn. Er heerst een vrolijke sfeer, je ziet de kinderen genieten. Dat vind ik zo leuk van vandaag!”

 

Je ziet waar het voor is

Met maar liefst 14 man/vrouw sterk gingen ook jongeren van de Veva opleiding van Defensie (MBO) aan de slag bij Onder één Dak. Junny vertelt: “Onderdeel van onze opleiding is dat je oefent met leiding geven. Ik heb daarom de organisatie van deze klus gedaan. Ik heb bewust gekozen voor iets fysieks, omdat we hier kunnen schilderen. En omdat we hier met de hele groep terecht kunnen. Ik vind het echt leuk en bijzonder, je ziet waar het voor is.” 

 

Topdag voor bewoners en vrijwilligers

“Het was echt een topdag!” Feia Tol van MVO Nederland stak samen met haar 16 collega’s de handen uit de mouwen bij De Hoenderberg in Amersfoort Vathorst, een locatie waar ouderen met een beperking wonen. Het was een gevarieerde klus, van ramen lappen tot een bezoek aan Natuurboerderij De Brinkhorst. Begeleider Marcel kijkt ook heel positief terug op de dag: “Het lijkt wel of we een nieuw huis hebben! Alles ging heel spontaan en de bewoners hebben ervan genoten.” Feia: “Het was vandaag wel de kunst om te vertragen, om mee te gaan in het ritme van de bewoners. Maar het was prachtig om te doen. Het contact is gelegd. Ik woon op 10 minuten hiervandaan, ik ga zeker nog eens met mijn zoontje op de koffie.” 


NLdoet bij Amerpoort

Naar de dierentuin, een verwen-dag, high tea en heel veel tuinen zomer klaar maken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de 60 klussen en activiteiten tijdens NLdoet bij Amerpoort. In totaal zetten bijna 300 vrijwilligers zich vrijdag en zaterdag in voor cliënten van Amerpoort. 

Het Oranje Fonds organiseerde op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen in Nederland om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De klussen die de vrijwilligers bij Amerpoort onder handen namen, betekenen voor cliënten net dat beetje extra dat hun leven leuker en gezelliger kan maken.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route