Nieuwe publicatie ´Pubers laten van zich horen'

17 februari 2016

'Over jongeren met ernstige meervoudige beperkingen.´

Het boek 'Pubers laten van zich horen. Over jongeren met ernstige meervoudige beperkingen' is dinsdag in Baarn gepresenteerd. Jan Willem Schuurman, directeur van het Expertisecentrum van Amerpoort, overhandigde het eerste exemplaar aan Carine van Rappard, bestuurder van De BOSK (organisatie van en voor mensen met een aangeboren lichamelijke handicap) en moeder van een puberdochter met EMB.

Weinig bekend

Dit derde boek in de serie ‘Amerpoort Werkt’ is geschreven door gedragsdeskundigen Harriët Schoenmakers en Nadi de Vos-Dijkslag. Zij werken veel met jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) en onderzochten hoe het zit met puberteit bij deze doelgroep. Tot nu toe is over het onderwerp weinig bekend. De publicatie biedt een eerste aanzet tot beantwoording van vele vragen op basis van verkennend onderzoek. Aan een zaal vol professionals en verwanten -allen betrokken bij EMB-jongeren- presenteerden de auteurs hun bevindingen.

Erkenning

Ouders en begeleiders hebben veel vragen. In het boek komen thema's aan de orde als lichaam en seksualiteit, gedrag en emoties. Carine van Rappard: ”Ik ben heel blij met dit boek. Het is prachtig informatief en barst van de kennis en ervaring. Een echt praat- en werkboek. Er zijn veel boeken te vinden over puberteit, maar die gaan niet over EMB-jongeren. Nu wordt puberteit bij hen echt erkend.”

Kennis delen

Het ontwikkelen en delen van kennis en expertise is een van de speerpunten van Amerpoort. Jan Willem Schuurman: “Pubers laten van zich horen staat symbool voor de manier waarop we bij Amerpoort willen werken. Het boek laat goed zien hoe we samen met ouders en professionals –ook buiten Amerpoort- ervaringen uit de praktijk willen delen. Zodat we onze zorg steeds kunnen verbeteren.”

Het boek is online te downloaden vanaf de website van Amerpoort:
www.amerpoort.nl/over-amerpoort/publicaties/boeken.html

 

Foto's: Ineke Oostveen.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route