De drie koningen luiden de huizen Melchior, Balthasar en Kaspar uit

08 januari 2016

Op Driekoningendag vierde Christophorus een ‘afscheidsritueel’ voor de drie huizen met de koningsnamen Melchior, Balthasar en Kaspar.

Op 6 januari, Driekoningendag, vierde Christophorus een ‘afscheidsritueel’ voor de drie huizen met de koningsnamen Melchior, Balthasar en Kaspar. Deze panden worden binnenkort gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Sinds 1976 woonden hier cliënten, maar ook veel medewerkers en gezinnen. Christophorus was tot midden jaren ’90 een echte leefgemeenschap voor mensen met -en zonder beperking. Huis ‘Kaspar’ is lange tijd gebruikt als kantoorruimte. Hier bevond zich ook de “receptie” en vonden de directie en personeelszaken hun onderkomen.

Koningsgave

Bij de officiële (her)opening van de drie gebouwen na een renovatie in 1989, werd bij wijze van alternatieve grondsteen in de muur van ieder huis een klein kruikje met de ‘koningsgave’ van de betreffende wijze uit het oosten ingemetseld. Zo kreeg ‘Balthasar’ de wierook, ‘Melchior’ echt goud en ‘Kaspar’ een beetje mirre. Een siersteen in de gevel laat de plaats zien waar de substantie zit.

Op 6 januari zijn deze drie kruikjes weer aan het daglicht gebracht. Na meer dan 25 jaar bleken ze er nog uit te zien alsof ze gisteren in de muur zijn gemetseld! Drie deelnemers van de dagbesteding, verkleed als de drie koningen, namen ze uit de muur en legden ze op een mooie schaal om ze in bewaring te geven aan Christi van Groesen, de manager van de huizen.

Bedankt

Daarna liepen we in een bescheiden optocht al zingend door de leegstaande woningen, terwijl de brandende wierook van koning Balthasar een prettige geur verspreidde. Hiermee werden de panden na 40 jaar trouwe dienst bedankt voor het herbergen van zo veel mensen.

Wat er nu met de kruikjes gaat gebeuren? Dat is nog niet bekend. Voorlopig staan ze op het kantoor, voor iedereen te zien als de nieuwbouw er eenmaal staat, zullen de gebruikers en manager er een bestemming voor vinden.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route