60 jaar wonen bij Amerpoort: tijd voor taart

07 oktober 2015

Cliënten die 60 jaar bij Amerpoort wonen getrakteerd op flinke slagroomtaart.

Op locatie Nieuwenoord in Baarn werden woensdag een aantal cliënten extra in het zonnetje gezet. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Amerpoort werden alle bewoners die er al 60 jaar wonen getrakteerd op een lekkere slagroomtaart.

Maar liefst 27 cliënten wonen sinds de oprichting in 1955 op Nieuwenoord. Als klein kind kwamen zij onder de hoede van de nonnen in wat nu het hoofdgebouw van de locatie is. Ze werden ingeschreven in een schrift, waarin de nonnen in een keurig handschrift alle persoonlijke gegevens noteerden. Het schrift ligt nu in een vitrine met voorwerpen uit de geschiedenis van 60 jaar Amerpoort, bij de receptie van Nieuwenoord.

Wie ook werden ingeschreven waren Renee Mater (als no.14, ze is nu 66 jaar) en Marijke de Lange, die als vierjarige op Nieuwenoord kwam. Zij kregen vandaag in hun woning aan de Huydecoperlaan bezoek van Amerpoort directeur Jan Andriessen, die ook de taart had meegenomen en deze voor de dames aansneed (tekst loopt door onder foto's).

Een tweede taart bracht Andriessen naar Johanna Jacobs en Gemma de Ree, bewoners van Kaidoz aan het Muzeplein. Johanna (roepnaam Jopie of Jo) was net 18 jaar geworden toen ze in augustus 1955 op Nieuwenoord kwam wonen. Gemma werd door de nonnen als 4e bewoner van Nieuwenoord ingeschreven in april en was toen nog maar 6 jaar. De dames lieten zich de taart goed smaken en zeiden uit te kijken naar het Jubileumfeest op vrijdag 9 oktober.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route