NLdoet bij Amerpoort: vrijwilligers werken mee aan 32 projecten

20 maart 2015

Tientallen vrijwilligers gaan komend weekend – tijdens NLdoet – bij Amerpoort aan de slag met maar liefst 32 projecten. Er gaan vrijwilligers een dagje uit met cliënten, bijvoorbeeld naar de dierentuin, en er worden heel veel tuinen opgeknapt. Vrijdag was er ook al volop activiteit.

In Soest staken vrijwilligers in de kilte van de eclips de handen uit de mouwen. Onder hen was wethouder Peter van der Torre (o.a. zorg, werk en cultuur) van de gemeente Soest. Op locatie Oude Grachtje werden de oude perken in de achtertuinen geruimd, om plaats te maken voor nieuwe plantenbakken en moestuintjes. De bestrating maar ook de catering was gratis ter beschikking gesteld door bedrijven en winkeliers.

In Vinkeveen streken tien medewerkers van de Rabobank neer. Op de woonlocatie Kerkelanden maakten zij alle balkons grondig schoon. Daarna werden de plantenbakken voorzien van verse viooltjes. De ruime, voor rolstoelen makkelijk toegankelijke balkons zijn nu weer helemaal klaar voor cliënten om te genieten van zon en buitenlucht.

Leuker en gezelliger

De klussen die de vrijwilligers bij Amerpoort onder handen nemen, betekenen voor cliënten net dat beetje extra dat hun leven leuker en gezelliger kan maken. Zo gaan vrijwilligers van Defensie bij een locatie in Baarn aan de slag met het creëren van een snoezeltuin. Tussen de middag bakken zij voor cliënten en voor zichzelf lekkere hamburgers. Bij een andere locatie in Baarn maken vrijwilligers kleurrijke tuinschilderijen om de tuin mee op te vrolijken.

Onschatbare waarde

Door het hele jaar heen zetten maar liefst 750 vrijwilligers zich regelmatig in voor de cliënten van Amerpoort. Ze ondernemen bijvoorbeeld als ‘maatje’ af en toe gezellige dingen met één van de cliënten. Of onderhouden een tuin bij één van onze locaties. Vrijwilligers zijn voor de cliënten van Amerpoort van onschatbare waarde. Zij zorgen voor de dingen die hun leven extra kleur geven. Geïnteresseerd? Kijk op www.werkenbijamerpoort.nl Of kom vrijdag of zaterdag sfeer proeven op één van de locaties waar vrijwilligers in het kader van NLdoet aan de slag zijn.

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart, samen met duizenden organisaties in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen in Nederland om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route