Amerpoort neemt dagbesteding over van Amfors

19 februari 2015

Paul Willems (bestuurder Amerpoort) en Ronald de Koning (algemeen directeur Amfors) hebben vandaag een handtekening gezet onder een overeenkomst waarmee de dagbesteding van Amfors officieel wordt overgedragen aan zorgorganisatie Amerpoort. Dit gebeurde bij Amfors op de dagbesteding zelf. Medewerkers lieten vol trots hun werk zien.

In goed overleg hebben beide partijen afspraken gemaakt over de dagbesteding. "Amerpoort is voor Amfors de logische partner in de keten om de activiteiten op het gebied van dagbesteding bij onder te brengen", aldus Ronald de Koning. De cliënten van Amfors worden hiermee cliënten van Amerpoort. Een bewuste keuze, aangezien Amerpoort beschikt over specifieke kennis en kunde voor dagbesteding.

 

Samenwerking

De samenwerking op het gebied van de dagbesteding is een eerste stap in het intensiveren van de samenwerking. De Koning: "We gaan steeds meer van elkaars expertise gebruik maken om onze dienstverlening effectiever en efficiënter te organiseren. Om die reden blijft de dagbesteding ook gehuisvest bij Amfors in Amersfoort."

Mogelijkheden creëren

Amerpoort-bestuurder Paul Willems is blij met deze stap. "Amfors begeleidt mensen met een indicatie voor de Wet sociale werkvoorziening (WsW) naar duurzaam werk en ondersteunt mensen met een uitkering om te leren werken. Amerpoort biedt dagbesteding voor mensen met een dagbestedingindicatie. Samen creëren we mogelijkheden en voorzieningen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Eemland."

Nog plek bij dagbesteding Amfors

Bij de dagbesteding van Amerpoort bij Amfors kan iemand vaardigheden leren; zoals arbeidshouding, arbeidsvaardigheden, collegialiteit en flexibiliteit. Er zijn verschillende vormen van dagbesteding. Denk aan: textielwerkzaamheden, in- en ompakwerk, maar ook begeleid werken bij de bedrijven van Amfors, zoals groen, metaal, logistiek en klussen. Hiermee kan de dagbesteding een opstap naar werk zijn. Volgens begeleiders Bart en Erika is er nog plek voor nieuwe medewerkers (cliënten). Meer informatie? Neem dan contact op met afdeling Zorgbemiddeling van Amerpoort: (035) 647 5252 of zorgbemiddeling@amerpoort.nl

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route