Burgemeester van Soest onder de indruk van Amerpoort

02 april 2014

“We kunnen blij zijn met zulke goede voorzieningen voor cliënten uit Soest”, vertelt de heer Metz, burgemeester van Soest, na afloop van zijn werkbezoek aan Amerpoort.

Vorige week bezocht hij onder meer Vosseveld, dagbestedinglocatie ’t Leemveld en woonvoorziening Oude Grachtje.

Vosseveld

Het werkbezoek van de burgemeester startte bij Vosseveld waar hij werd ontvangen door Paul Willems, bestuurder van Amerpoort, en Jantien Eerdmans, directeur Kind & Jeugd.

Vervolgens nam Alfons Klarenbeek de burgemeester mee naar dagbestedinglocatie Muzikant. De moeder van cliënt Eva Heimweg vertelde hoe het voor haar is dat haar dochter nu bij Vosseveld woont en daar naar dagbesteding gaat. “Als je al die jaren zo intensief voor je kind hebt gezorgd is het moeilijk om haar te laten gaan. Maar het was voor haar ook tijd om uit huis te gaan, net als dat andere kinderen op een zeker moment op zichzelf gaan wonen. Het is niet zo dat ik haar moet loslaten, maar voortaan anders moet vasthouden”. Dit maakte zichtbaar indruk op de burgemeester. Ook de woning van Eva werd bezocht.

Zenuwachtig

De rest van het middagvullende programma bestond uit een bezoek aan ’t Leemveld en Oude Grachtje. “We hebben voor deze locaties gekozen om de burgemeester een breed beeld van alle activiteiten te geven” vertelt Klarenbeek. Bij ’t Leemveld waren de aanwezige cliënten een beetje zenuwachtig voor de komst van de burgemeester. Enthousiast lieten ze hem zien waar zij werken en wat het voor hen betekent.

Zorgen over de Wmo

“Een goede daginvulling is enorm belangrijk voor onze cliënten. Ze willen werk waarbij ze voelen dat zij ertoe doen. Dat zij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Het geeft hen zelfvertrouwen en verrijkt hun leven” aldus Klarenbeek. Ook bij ‘t Leemveld was een moeder aanwezig om met de burgemeester te praten. Zij vertelde hoe belangrijk het is dat haar dochter een goede dagbestedingplek heeft waar men op maat met haar de activiteiten doet. De burgemeester gaf aan dat hij zich heel goed realiseert wat er op hen afkomt en wil de mouwen opstropen om er in samenwerking met Amerpoort iets goeds van te maken. Tijdens het werkbezoek hebben verschillende cliënten hun zorg geuit over de Wmo. De burgemeester gaf aan dat hij natuurlijk geen toezeggingen kon doen, maar nam alle opmerkingen hierover zeker ter harte.

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route