Documentaire over Theater Totaal op TV

23 maart 2013

Zaterdag 23 maart kon u in het programma Gonzo van de NTR een documentaire zien over Theater Totaal. In het deze documentaire is Gonzo-presentatrice en theatermaakster Soula Noutos te gast bij Theater Totaal in Nieuwegein.

Zij vraagt zich af hoe het is om met mensen met een verstandelijke beperking theater te maken. En vooral, wat betekent theater maken voor hen? Soula geeft een gastles en kijkt mee met de repetities voor het stuk ‘Stoere Jongens’. Alle acteurs hebben hun eigen beperking, maar ze delen een grote passie voor acteren. We leren verschillende van hen beter kennen.

Ervaringen

Zo zagen we hoe Berry zijn verleden gebruikt om de rol van pestkop in het stuk zo goed mogelijk te vertolken. En Jorn vertelde hoe hij heeft geworsteld met zijn autisme. En natuurlijk was Soula erbij in het theater in Zwolle, waar ‘Stoere Jongens’ voor een enthousiast publiek wordt gespeeld. 

Onderdompelen

In Gonzo gaan presentatoren Jalal Bouzamour, Ersin Kiris, Khadija Massaoudi en Soula Noutos op onderzoek naar zaken en activiteiten die op de een of andere manier bijzonder zijn. Door zich onder te dompelen, door zoveel mogelijk zelf te ondergaan en mee te doen met de mensen die ze ontmoeten, schetsen ze een intiem beeld van het Nederland dat je gewoonlijk niet ziet.

Kijk de uitzending terug via Uitzending Gemist.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route