Een onvergetelijke NLdoet 2013

17 maart 2013

Amerpoort kan tevreden terugkijken op een zeer geslaagd NLdoet. Tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland staken meer dan 200 enthousiaste deelnemers de handen uit de mouwen voor onze cliënten. Er werd flink geklust, cliënten in het zonnetje gezet en er was zelfs hooggeëerd bezoek! Dankzij al deze vrijwilligers was het ook dit jaar weer een onvergetelijke NLdoet. Vrijwilligers: bedankt!

Vrijdag 15 maart deden al meer dan 100 vrijwilligers activiteiten voor en met cliënten van Amerpoort! Een impressie van de activiteiten op zaterdag 16 maart leest u hieronder.

Ontmoeting met de burgemeester

Stationsweg in Breukelen, een prachtige locatie waar cliënten zelfstandig of in een groep wonen, opende haar deuren voor de burgemeester van gemeente Stichtse Vecht; Mirjam in ’t Veld. Zij werd met open armen ontvangen door Jeroen en Bennie. Bij binnenkomst wilden de enthousiaste cliënten van Stationsweg wel dat de burgemeester haar ambtsketting om deed, “want dat hoort”. Jeroen sprak de burgemeester en de andere gasten toe en mocht net als Bennie de ambtsketting dragen. Na een uitgebreid gesprek en een kopje thee ging de burgemeester aan de slag met het gezelliger maken van de huiskamer. Er werden mooie nieuwe vloerkleden gelegd en planten neergezet. Ook bracht de burgemeester, die veel aandacht had voor de cliënten, een cadeautje mee voor in de woning.

Dierentuin

Alle kinderen en jongeren van woon- en logeerhuis Dieze vertrokken, ieder met een eigen vrijwilliger, per bus naar Burgers Zoo in Arnhem waar ze een heerlijke dag hebben gehad. Alle kinderen van Talander, een woonlocatie van Christophorus, gingen met de bus naar Dierenpark Amersfoort. Logeerhuis Boomgaard ging met vrijwilligers naar Ouwehands Dierenpark waar iedereen getrakteerd werd op een pannenkoek.

Klussen

Tijdens NLdoet werd er op een aantal locaties van Amerpoort ook flink geklust. In de Louis Armstronglaan werd er geschilderd en de tuin van Prinses Margrietstraat werd samen met de bewoners stevig onder handen genomen. In Willibrorduslaan werd een mooie laminaat vloer gelegd.

Beauty verwendag

Bij Parkwijk, een woonvoorziening voor gezinnen waarvan de ouders een licht verstandelijke beperking hebben, kwam een groep vriendinnen langs om de moeders met hun kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Iedereen kreeg een beauty make-over en de kinderen konden kettingen maken. Een echte fotograaf maakte mooie foto’s van de moeders en hun kinderen. De hele dag waren er lekkere hapjes en was het voor iedereen genieten!

 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route