Club van Grootvaders schenkt klankwieg aan De Blauwe Vogel

14 maart 2013

Kinderdagcentrum De Blauwe Vogel heeft van The Old-Granddad-club een gift van bijna €4000 ontvangen. Van deze gift heeft De Blauwe Vogel een klankwieg aangeschaft.

Een klankwieg is een ligmeubel met snaren. Een kind wordt op het matras gelegd, dat is gevuld met hooi en lavendel. Een muziektherapeute of begeleider bespeelt de snaren. De kinderen kunnen genieten van de rustgevende klanken, die ze kunnen horen én voelen. Kinderen kunnen eventueel zelf ook de snaren bespelen als ze in de klankwieg liggen.

Alle medewerkers van De Blauwe Vogel hebben een workshop van muziektherapeute Petra Vaessen gevolgd, waarin ze leerden hoe de klankwieg werkt.

Grootvaders

Op vrijdag 8 maart kwam er een afvaardiging van The Old-Granddad-club naar De Blauwe Vogel om hun gift in de praktijk te bekijken. The Old-Granddad-club is een club van enthousiaste golfende grootvaders die graag iets willen betekenen voor kinderen met een beperking.

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route