Cliënten Leemveld versieren cupcakes voor het goede doel

22 maart 2013

Dertien cliënten van dagbestedinglocatie Het Leemveld van Amerpoort versierden donderdag 21 maart samen met Hilton Royal Parc Soestduinen 500 cupcakes voor het goede doel. De opbrengst van de verkoop gaat naar Stichting de Regenboogboom uit Soest.

Buiten sneeuwt het op de eerste dag van de lente, maar in de keuken van Het Leemveld lijkt het wel feest. 500 cupcakes staan klaar om mooi versierd te worden.

Aan de slag

De cliënten van het Klussenteam, de Kantine en Flink van Het Leemveld hebben er zin in. “Dit is echt leuk”, zegt Fatma. “Ik heb het vaker gedaan en kan het goed. Ik ga de cupcakes heel mooi maken.” Ze trekt speciale plastic handschoenen aan en zet de bakjes met eetbare kraaltjes, hagelslagjes en smarties op tafel.

Anouk, Nora, Tim en Marjan hebben hun speciale ‘Hilton sterrenchef’ schort aangetrokken. “Die hebben we vorige keer gekregen van de chefkok van Hilton, toen we daar in de keuken gingen koken.” Tim en Marjan hebben ook een echte koksmuts opgezet.

Teamwerk

General Manager Frederieke Boomsma en medewerkers van Hilton Royal Parc Soestduinen spuiten gekleurde glazuur op de cupcakes en dan gaan allen aan de slag met versieren. Het is echt teamwerk. Het hotel organiseert voor de derde keer de nationale ‘cupcake dag’ om cupcakes te verkopen voor het goede doel.

Dit jaar gaat de opbrengst naar Soester Stichting de Regenboogboom. “Zij helpen heel zieke en verdrietige kinderen”, weet Tim. Oprichtster Renée van Zandvoort van Stichting de Regenboogboom is er ook en helpt een handje mee. “Wat worden de cupcakes mooi! Wat zijn jullie een kunstenaars.” De cliënten glunderen trots.  

Vrolijk gekleurd

Het is hard doorwerken, maar dan zijn alle cupcakes versierd. Het is een mooi gezicht. Dienbladen vol vrolijke gekleurde cupcakes staan op tafel. Hierna worden ze in speciale dozen gedaan. “Een applaus voor jullie!" roept Frederieke van Hilton Royal Parc Soestduinen. “Wat hebben jullie hard gewerkt”. Frederieke vertelt dat sinds kort via jobcoaches van WerktZo van Amerpoort een cliënt bij het hotel werkt.

Dan is het tijd om zelf zo’n cupcake te proeven. “Het is niet alleen leuk, maar ook heel lekker”, zegt Anouk. “Kunnen we dit niet vaker doen?” 

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route