Kijkje bij de nieuwe locatie Spoorpark Mijdrecht

10 maart 2023

Nieuwbouwproject voor gemengd wonen.

De bewoners en begeleiders van Spoorpark in Mijdrecht konden donderdag 9 maart alvast een kijkje nemen op de bouwplaats van deze nieuwe woonlocatie. Spoorpark is een nieuw wijkje in Mijdrecht met ruim 70 woningen, zowel koop als huur. Van de 35 sociale huurappartementen zijn er 17 bestemd voor mensen die begeleiding krijgen vanuit Amerpoort, het Leger des Heils en COA.  

Zes plekken zijn voor cliënten van Amerpoort. Zo biedt Mijdrecht Spoorpark de kans aan jongvolwassenen die nu op de Prins Bernhardlaan in Vinkeveen wonen, door te stromen naar een plek met meer zelfstandigheid. En krijgt de Prins Bernhardlaan weer plek voor nieuwe bewoners. De bewoners in Mijdrecht krijgen straks ambulante begeleiding vanuit het team in Vinkeveen. Naar verwachting worden de appartementen voor de zomervakantie opgeleverd. 

Gemengd wonen 

Spoorpark is een project voor gemengd wonen. Mensen die begeleiding krijgen, wonen verspreid tussen de mensen die zelfstandig een sociale huurwoning huren via Cazas wonen. Zo wordt het een gemeenschap met zowel ‘vragende’ als ‘dragende’ bewoners. Eén woning wordt tijdelijk ingericht als inloop, waar alle bewoners welkom zijn voor etentjes, een kopje koffie of een spelletjesavond. De huurders hoeven geen begeleiding te bieden; wel is het de bedoeling dat ze een goede buur zijn die oog heeft voor de buren en geregeld een praatje maakt.  

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau