Sponsorloop voor LeOn'ers

25 januari 2023

Basisschool haalt geld op voor digiboard.

Basisschool De Wilgetoren in Hilversum zocht afgelopen najaar contact met LeOn Hilversum. De school was op zoek naar een goed doel voor hun jaarlijkse sponsorloop. De LeOn-cursisten wilden graag een digiboard. Dus dat werd het doel.

De LeOn'ers gaven in ruil een gastles voor een aantal klassen van de basisschool. En wat was dat spannend. Op een podium staan en vertellen over: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Er werd ook samen met de leerlingen een bewegingsles gedaan op muziek. En natuurlijk werd uitgelegd waar het geld van de sponsorloop voor gebruikt zou gaan worden.

In november 2022 werd de sponsorloop gehouden. Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 liepen enthousiast rondjes door de school, over het schoolplein en door de wijk. Elk rondje werd afgevinkt op een stempelkaart. Daarna kon men met deze kaart het geld ophalen.

Dinsdagmiddag 24 januari konden we langs komen om een cheque in ontvangst te nemen. Wat zou de opbrengst zijn? Het hele plein stond vol kinderen; ook zij wisten nog van niets!

De kinderen van de leerlingenraad onthulden de cheque: € 7061,23. Wat een gigantisch bedrag!! Als dank boden de cursisten een mooi Amerpoort bord aan, dat een mooi plaatsje in de school zal krijgen. Deze week gaan de LeOn begeleiders naar de onderwijsbeurs in Utrecht om zich goed voor te laten lichten en een goede keuze te maken voor een digiboard.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau