Diplomering nieuwe ervaringsdeskundigen

22 december 2022

Ook nieuwe collega coach.

Een feestelijke middag woensdag 21 december op Vosseveld, de trainingslocatie van de ervaringsdeskundigen. Na een training van tien weken heeft Amerpoort er weer drie nieuwe ervaringsdeskundigen én een coach bij. Zij kregen in bijzijn van familie, vrienden en begeleiders hun lang verwachte diploma. 

De training werd gegeven door een van de coaches en een van de ervaringsdeskundigen. In totaal werken er binnen Amerpoort nu 16 ervaringsdeskundigen. Zij zetten hun kennis en ervaring in binnen Amerpoort, onder meer bij de training 'Dit vind ik ervan'.

Ze zijn ook betrokken bij de training aan zij-instromers, verwelkomen op de introductiedagen nieuwe medewerkers, zetten zich in voor de LHBTI-gemeenschap en praten mee over #MeToo en psychische problematiek. Daarnaast dromen ze mee tijdens de droomsessies die nu binnen Amerpoort worden georganiseerd.

Dit vormt slechts een kleine greep uit de talloze onderwerpen waarover ze meepraten en meedenken. Hun kennis en ervaringen is van onschatbare waarde.

Buiten Amerpoort geven de ervaringsdeskundigen gastlessen op ROC’s , bijv oorbeeld over 'eigen regie', communicatie en wat het betekent om een licht verstandelijke beperking te hebben. Verder draaien ze al jaren mee in allerlei mooie projecten binnen de Hogeschool in Utrecht, Waarbij ze op een gelijkwaardige manier samenwerken met de studenten.

Kortom welkom aan de nieuwe collega’s!