De Open Poort en locaties in actie voor Oekraïne

22 april 2022

Theater Totaal zingt Oekraine-lied Alleen samen

Alles wat er nu in de wereld gebeurt houdt Theater Totaal erg bezig. De artiesten schreven daarom dit lied: "Alleen Samen" en maakten met elkaar dit filmpje om iedereen een hart onder de riem te steken.

Kaarsenmakerij De Punt in actie

‘Onze medewerkers gaven aan ook graag wat te willen doen om geld in te zamelen voor Oekraïne. Samen hebben we daarom bedacht om kaarsen te gaan verkopen. De komende week hebben wij leuke blauw/gele kaarsen te koop. We verkopen elke kaars voor een bedrag van minimaal vijf euro (liever meer natuurlijk). Dit bedrag gaat geheel naar Giro 555. Oftewel, kom gezellig langs om een kaars voor het goede doel te kopen, of doe dit via een medewerker van ons.’​

Kaarsenmakerij De Punt
Koningsweg 22
3762 EC Soest
tel. 035-603.2709
de.punt@amerpoort.nl

Textielatelier PastZo in actie

Uiteraard willen onze medewerkers, net als de kaarsenmakers van Kaarsenmakerij de Punt, geld inzamelen voor Oekraïne . Ze zijn druk aan de slag gegaan en hebben een armbandje en een speldenkussen bedacht.

Ieder product is te koop voor een bedrag van minimaal €5,00 (meer betalen mag natuurlijk). Dit bedrag gaat geheel naar giro 555. Dus… laat het ons weten, kom gezellig langs, of doe het via een medewerker van ons. Zie: Textielatelier PastZo.

Kameleon in actie

Wij maken sinds twee weken sleutelhangers voor giro 555. Het gaat om twee soorten sleutelhangers: 1 met hart of 1 met vleugel, te koop voor €2,50. Er wordt €2,00 apart gehouden voor giro 555. Contact: Kameleon@amerpoort.nl​, telefoon 035-647.5609.Instagram: dagbestedingkameleon. Kopen op de groep: zijkant van het Binnenhof, open van 9-16 uur (liefst pinnen). Er staat ook een rek met sleutelhangers bij de receptie van Amerpoort (kantoorgebouw Nieuwenoord).

Open Poort in actie

De angst om ziek te worden door corona leek langzaam aan te verdwijnen. En dan …. is het ineens oorlog in Europa. Het besef dringt door dat je van het ene op het andere moment alles wat vanzelfsprekend lijkt, kunt verliezen. Het gevoel van machteloosheid is groot. Hoe kun je de mensen die deze verschikkingen moeten doorstaan helpen? Waar zijn ze mee geholpen? Wat hebben ze nodig?​

​Een tijdje geleden hoorde ik een preek waarin werd gezegd: “Soms gebeuren er nare dingen in je leven die je zelf nooit zag aankomen. Maar als er een vijand komt, stuurt God ook altijd een vriend zodat je niet in eenzaamheid hoeft te lijden.“ Naast alle ellende die de oorlog met zich meebrengt zijn er gelukkig ook heel veel mensen die deze rol als vriend proberen vorm te geven door spullen in te zamelen voor de getroffen bevolking. Ik vind het mooi dat onze geloofsgemeenschap De Open Poort hier ook een bijdrage aan levert. 

Op 5 maart vertrekken er twee vrachtwagens van hulporganisatie “Kinderen in Nood” richting Hongarije. Daar zijn 100 huizen die ingericht moeten worden voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Deze week hebben we daarom namens De Open Poort voor deze hulporganisatie spullen gekocht zoals pannen, kussens, dekens, dekbedden, zaklantaarns, voedsel in blik, toiletartikelen etc. Deze spullen hebben we kunnen kopen vanuit eerder verzameld collectegeld, donderdag 3 maart hebben we deze spullen naar de verzamelplaats gebracht.

Ik was geraakt door de betrokkenheid van vele mensen, de mensen daar waren onder de indruk dat wij dit vanuit De Open Poort hebben gebracht. Wij hopen van harte dat de getroffen mensen hier niet alleen fysiek iets aan hebben maar dat ze hierdoor ook voelen dat we aan ze denken, dat ze niet alleen zijn.

Namens iedereen dank je wel dat we dit konden doen.
Hans, Piet, Jan, Annemieke en Konnie

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau