Kaarsenmakerij de Punt in tv-programma 'Knoop busje komt zo'

16 december 2021

Uitzending donderdagavond 16 december 2021 om 21.28 uur op NPO1​.

Twee weken geleden zijn wij van Kaarsenmakerij De Punt in Soest benaderd met de vraag of er bij ons tv-opnames door de NTR mochten worden gemaakt. Het thema was corona en eenzaamheid, waarbij dagbesteding en kaarsen waardevol kunnen zijn. Dit sprak ons wel aan, maar pff, we zijn al zo druk... Maar ja, unieke kans, dus laten we het maar doen!

Normaliter is er aan het einde van het jaar een Knoopgala. Door alle coronamaatregelen leek het de organisatie hiervan niet verstandig, zo niet onmogelijk om dat door te laten gaan. Daarom is er een alternatief bedacht. Paul de Leeuw (die veel presenteert voor Knoop in je zakdoek) rijdt voor zijn programma busje komt zo rond in een bus. Deze bus is aangepast en is een echte Knoopbus geworden. En deze bus kwam donderdag 2 december voor rijden bij ons, Kaarsenmakerij De Punt.​

Alle cliënten wisten dat er gefilmd zou worden maar we hadden (op verzoek van de NTR) niet vermeld wie er kwam. De stilte was oorverdovend toen Paul met in zijn kielzog Simon Keizer (van Nick en Simon) binnen kwam. Complete verwarring.

Maar dat duurde niet lang. Naast echte liefhebbers van de muziek van Paul en Nick en Simon is er bij ons ook een cliënt die de muziek vreselijk vindt. Tja, daar ging Paul de Leeuw lekker op los en het ijs was gebroken. Wij hadden van te voren namen en bijzonderheden van cliënten doorgegeven en het was duidelijk dat Paul zich meer dan goed had voorbereid.

Hij haalde de cliënten die het geweldig vonden er zo uit en liet anderen die het spannend vonden met rust tot ze zelf kwamen. Er volgde een leuke rondleiding waarbij ze zelf kaarsenmallen in elkaar hebben gezet en er werd door de medewerkers uitgelegd hoe wij kaarsen maken. En tja hysterie hangt aan hem, dus natuurlijk ‘viel’ er bij het kleuren een kaars in de was. En toen er werd gepraat over dansen was ook dat iets wat even werd gedaan. Van een echt serieus gesprek kwam niet veel, maar wat was het leuk…..

Aan het einde zijn er kaarsen gekocht. Er wordt namelijk ook nog een lied opgenomen waarbij ze in de videoclip deze kaarsen er omheen willen zetten. En toen stopten de opnames en gingen velen (op eigen initiatief) met Paul en Simon op de foto. En na 3 kwartier was er... rust. Nou ja, eigenlijk niet want iedereen zat te vol van alles wat er was gebeurd en gedaan.

“Dit maak ik nooit meer mee, dit ga ik nooit meer vergeten, wow we konden wel heel erg dicht bij ze in de buurt komen” en vooral ook "wat hebben we gelachen en wat leuk dat we onze plek hebben kunnen laten zien." Paul, Simon en de crew bedankt voor deze geweldige ervaring.

De uitzending is donderdagavond 16 december 2021 om 21.28 uur op NPO1​.

Alle medewerkers van Kaarsenmakerij de Punt.