Rotary Baarn-Soest laat cliënten van Amerpoort fietsen

04 november 2021

Prachtige TV-bike voor dagbesteding Fido en woongroep Isengardlaan.

​​​​​​Rotary Club Baarn-Soest voelt zich verbonden met Amerpoort en haar cliënten. De club heeft via sponsorgelden en eigen bijdragen een zogenaamde TV-bike aangeschaft. Met deze speciale fiets maken de Rotarians uit Baarn en Soest vele cliënten blij. Zo kunnen de cliënten onder begeleiding genieten van een fietstocht in de nabije omgeving. De TV-bike zal overdag worden ingezet bij de dagbesteding Fido, 's avonds bij bewoners van Isengardplein 18-20 op Nieuwenoord.

Vanuit diverse sponsoren en de Rotarians was er gelijk veel sympathie voor deze actie. Voorzitter van Rotary Club Baarn-Soest Theo van 't Klooster: “We hadden deze fiets eigenlijk komend voorjaar pas willen overhandigen, in combinatie met een sponsorfietstocht. Maar deze eerste TV-bike konden we onverwachts al vrij snel aanschaffen. Omdat we de cliënten niet onnodig willen laten wachten, gaan we hem nu al overhandigen."

De officieuze aanbieding van de TV-bike door Rotary Club Baarn-Soest vond woensdagmiddag plaats. Coördinerend begeleider Rachel Diepersloot en begeleider Leon Westhoff van dagbestedingsgroep Fido namen de fiets in ontvangst en maakten met bewoners Michel en Faissal een proefrit over het terrein van Nieuwenoord. Woensdagavond werd de TV-bike dan officieel overhandigd in het Cultureel Centrum aan een aantal cliënten van de woongroep, direct na een gezamenlijke maaltijd. ​

En daar blijft het niet bij als het aan de Rotarians ligt. Theo van 't Klooster: "Op zaterdag 9 april 2022 organiseren we alsnog de recreatieve sponsorfietstocht Fietsen voor een Fiets. We zien namelijk volop kansen voor een tweede TV bike voor Amerpoort. Met zoveel animo moet dat lukken."