Wat een feest in het eerste Buitengewoon Fluor Café!

12 november 2021

Het Buitengewoon Fluor Café is een maandelijks feestje in Amersfoort.

Op woensdag 10 november was het zo ver: het eerste Buitengewoon Fluor Café in het Amersfoortse poppodium Fluor. Wat een feest! Iedereen heeft er lang op moeten wachten. En dat was voelbaar. 

Er waren zo’n 70 cliënten, verwanten, medewerkers en vrijwilligers. Iedereen was blij om elkaar eindelijk weer eens te zien en te spreken. Nog geen tien minuten nadat zanger Marco de Hollander zijn eerste lied had ingezet, was het al groot feest in de zaal. Het was een zitfeestje, vanwege de coronamaatregelen. Maar ook zittend of staand voor je stoel kan je prima dansen, zo bleek. Het bleef feest tot het einde, met als uitsmijter het gezamenlijke optreden van Brian met zanger Mike Klein. Als vanouds. 

Doe Gezellig Mee Café

De artiesten stond al eerder op de planken tijdens het Buitengewoon Fluor Feest in 2019. Het Buitengewoon Fluor Café is de opvolger van het eerdere Doe Gezellig Mee Café in café Dhamarco in het Amersfoortse Soesterkwartier. Het Buitengewoon Fluor Café keert elke maand terug. De ene keer is er een bingo, de andere keer een spelletjesavond, een concert of een andere gezellige activiteit. 

Vrijwilligers

Het Buitengewoon Fluor Café wordt georganiseerd door Priscilla Bitterling, coördinator evenementen en vrijetijdsbesteding bij Amerpoort. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Jeroen Speksnijder en Carola Aafjes van poppodium Fluor, diverse sponsors en vrijwilligers.

Foto’s: Debora Nokkert