Hoe gaat het nu met Keramiek & Cadeau en Flink?

26 november 2021

Het team doet verslag van de dagen na de brand.

Bijna een week na de brand pakken we bij de dagbestedingsgroepen Keramiek & Cadeau en Flink voorzichtig de draad weer op. 

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 november brak er brand uit in ons pand aan de Nieuweweg 97 in Soest. De schade was zo ernstig, dat we maandag niet open konden. De winkel blijft voorlopig dicht. 

We hebben een paar hectische dagen achter de rug waarin we heel hard hebben gewerkt om een vervangende dagbesteding te vinden voor onze cliënten. Zo worden sommige cliënten extra opgevangen op hun andere werkplek en anderen kunnen we tijdelijk ontvangen in een ruimte op Vosseveld in Soest.
 
Donderdag 25 november was de eerste dag dat we weer wat cliënten konden ontvangen in de vervangende ruimte. We hebben het onder het genot van een stukje taart met elkaar over de brand gehad en we hebben wat foto’s laten zien zodat de cliënten konden zien dat we daar nu echt niet terecht kunnen. 

We hebben nog een lange weg te gaan met elkaar voor we het keramiekproces weer op kunnen pakken. We hebben nog geen zicht op welke termijn dit weer zou kunnen.

Flink

Ook hier was de schade zo ernstig dat we niet open konden. Flink is een groep voor (jong)volwassenen die een matige verstandelijke beperking en gedragsproblemen hebben.  Ook wij zitten nu tijdelijk in locatie Vosseveld. De afgelopen dagen waren hectisch en we moesten veel regelen. Gelukkig kunnen we alle cliënten hier opvangen, maar is het wel behelpen. 

De 1e dag was fijn; we hebben samen met de cliënten kunnen praten over de brand en foto’s en filmpjes bekeken.  We boden aan de Nieuweweg een programma aan met een duidelijke structuur en voldoende rust. Activiteiten zoals koken, schoonmaken, glas ophalen of industriewerk worden afgewisseld met rust en ontspanning, sporten of muziek maken. Dit kunnen we hier enigszins ook doen, al is het wel anders. Gelukkig kunnen we hier ook lekker veel naar buiten.

Oven

De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt nog onderzocht. In een paar mediaberichten stond dat de oven nog aan stond en dat dat de oorzaak zou zijn. Het was echter normaal dat de oven op dit tijdstip nog aanstond. Bij de plaatsing van de oven zijn allerlei veiligheidskleppen ingebouwd om te voorkomen dat de oven te heet wordt en vlam vat. 

In de afgelopen dagen na de brand hebben we veel reacties gekregen. Dank aan iedereen voor jullie medeleven, materiaal voor de dagbesteding en tips voor alternatieve locaties! 
 

Het team van Keramiek & Cadeau en Flink