Winnend verkeersbord ontwerpwedstrijd Nieuwenoord onthuld

27 oktober 2021

Tonia van den Top uit Leusden maakte het mooiste ontwerp voor een 15 km per uur verkeersbord voor Nieuwenoord.

Tonia van den Top uit Leusden heeft het mooiste ontwerp gemaakt voor een 15 km per uur bord voor locatie Nieuwenoord. De uitslag werd bekend gemaakt en het bord onthuld op woensdag 27 oktober door Pieter Stenger, interim divisiedirecteur. Van het winnende ontwerp is een echt verkeersbord gemaakt dat een prominente plek krijgt bij de ingang van Nieuwenoord.

De bekendmaking van de winnaar en de onthulling van het winnende bord vond plaats tijdens de verlichtingsactie AAN in het donker. Tijdens deze actie konden cliënten en hun familie bij de Rijwielservice van Nieuwenoord hun fietsverlichting laten controleren en repareren. Onder genot van poffertjes en limonade werden ook reflecterende armbandjes uitgedeeld om voortaan goed op te vallen in het donker.

Maximum snelheid

Op het woonpark Nieuwenoord van Amerpoort geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. Helaas houdt niet iedereen zich hier aan. De projectgroep Veilig Verkeer Nieuwenoord (VVN) wil dit met borden en snelheidsmeters duidelijker gaan aangeven. Daarom organiseerde de VVN deze verkeersbordenontwerpwedstrijd en verlichtingsactie AAN in het donker.

Op termijn gaat er ook actief gehandhaafd worden op het naleven van de maximumsnelheid. Dit zal gebeuren met zogenaamde laserguns, bediend door mobiele handhavingsteams. Hardnekkige overtreders kan de toegang tot het terrein worden ontzegd. Behalve voor snelheid is er ook aandacht voor fout parkeren.

Hieronder een overzicht van alle 29 inzendingen voor de ontwerpwedstrijd voor het 15km verkeersbord: